Искам нещо да изчистим, с което се спекулира тук. Президентът

...
Искам нещо да изчистим, с което се спекулира тук. Президентът
Коментари Харесай

От Гледната Точка На Един Ас! Президентът Румен Радев Алармира За Огромен Риск Пред България!

" Искам нещо да почистим, с което се спекулира тук.

Президентът не е срещу F-16, дано да сме наясно. Президентът до момента не е коментирал самолети, макар, че съм летял и на трите. Срещу единия доста пъти съм летял и съм се бил. Президентът е за това не просто да си купим аероплан от нашия стратегически сътрудник, само че и да има качества ", уточни Румен Радев. " Основното предопределение на транспортните самолети и вертолети е да транспортират хора и товари от точка А до точка Б. Основното предопределение на изтребителя е да носи въоръжение и да го употребява, в случай че го има ", съобщи той.

Дори дребна част от пакета на F-16 да липсва, това деградира доста качествата на самолета, дори той няма да може да излети. Искам, когато приказваме за такива неща, да се има поради, че те са извънредно съществени, разясни президентът. " Не става въпрос за аероплан, а за голям пакет от услуги, които би трябвало да бъдат доставени с този аероплан. Дори дребна част от този минимално нужен пакет да я няма, качествата на самолета деградират доста, дори той няма да може да излети ", съобщи президентът.

По думите му държавното управление издига надали не като девиз, че F-16 е прелестен и би трябвало този аероплан да бъде платен, само че той се нуждае от голям пакет, с цел да бъде той подготвен и да има оперативни качества, с цел да бъде ефикасен.

" Въоръжения, спомагателно съоръжение, системи за обмисляне, инфраструктура огромна, логистика - превоз, лицензии, разрешителни, образования, гаранции, застраховки - нещата са ужасно доста. Когато едно от нещата го няма, това съставлява опасност за неговите качества ", съобщи президентът.

" Всичко идва до цената - тази цена, която сме договорили, в напълно близко време тя ще набъбне. Тези разноски ще ги има. Аз изцяло разбирам държавното управление -то е притиснато. Първо, цената отиде доста над оповестената рамка ", разяснява още Румен Радев. Според него не би трябвало да се спекулира и с връзките ни със Съединени американски щати, тъй като проблемите са си вътре - у нас.

" Ако някой е имал да упорства за нещо, би трябвало да е упорствал да се съблюдава финансовата рамка. Всички тези задължения, които първоначално се поеха, че ще има разсрочено заплащане, индустриално съдействие, цялостен пакет, нищо не остана от тях ", съобщи президентът Радев.

" Трябва да отстояваме нашите ползи. На съвещателен съвет желаеме и трите плана да бъдат по едно и също време, да има разсрочено заплащане, вложения и индустриално съдействие в нашата отбранителна индустрия ", разяснява Радев.

Той изясни, че се готви смяна в закона, по този начин, че да се назначава за началник на работа " Военна информация " граждански. Държавният глава съобщи, че е срещу тази смяна. " Военното дело е извънредно комплицирана действия, по тази причина ръководителят би трябвало да бъде човек с военно обучение, експертиза и опит, " добави той. Това, което сте чули и вие, - че се готви смяна в закона, тъй че да има опция да се назначава за началник на работа " Военна информация " граждански. Аз съм изрично срещу. Военното дело е извънредно комплицирана активност, по тази причина и до момента, както е по закон, ръководителят на тази работа би трябвало да бъде човек с военно обучение, с военна експертиза и опит, с военно звание, съобщи пред публицисти Радев на въпрос за подготвяни промени в Закона за военното разузнаване. Ако сменят закона и я кръстят работа " Цивилна информация ", тогава ще приема да бъде и граждански, разяснява президентът и добави, че държи ръководителят на " Военна информация " да бъде боен от кариерата.

Попитан било ли е това в съгласие с него и дали ще разпише указа за освобождението на шефа на службата бригаден военачалник Пламен Ангелов, за който през вчерашния ден стана известно, че е подал доклад за освобождение от служба, президентът Радев сподели, че това е въпрос на персонално решение и той към момента не е разговарял с генерала.

Президентът разяснява и хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. Стои открит въпросът за отговорността на институциите във връзка с офанзивата против Национална агенция за приходите, сподели Радев. Той разясни, че е разговарял със службите за сигурност поради офанзивата. " Това е доста значима тематика, тъй като виждате, че серията от офанзиви и пробиви в осведомителната инфраструктура на страната е индикация за проблем в сигурността. Въпросът за отговорността на държавните институции стои открит ", съобщи той.

Според него самите те би трябвало да обезпечат сигурност и сигурност на жителите, а не той да бъде главният пострадал от приключването на данните. " Трябва да има ангажираност, тъй като да напишеш един закон за киберсигурност и да го обнародваш не е задоволително. Трябва да изпълняваш всички ограничения заложени в закона ", съобщи Радев. Държавният глава взе за образец последния признат Закон за киберсигурността. " Той беше обнародван при започване на ноември, до 6 месец трябваше да има разпоредба, която да регламентира минималните наложителни условия за осведомителна и мрежова сигурност. Има ли такава - няма ", разясни президентът.

" Имах изчерпателен диалог с представители на службите, те поеха ангажимент да се подхващат всички стъпки и аз чакам действителни резултати ", добави той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР