Искам институциите да започнат да работят, да има ново начало,

...
Искам институциите да започнат да работят, да има ново начало,
Коментари Харесай

Пеевски за Радев: Диктатурата на Мистър Кеш свърши

Искам институциите да стартират да работят, да има ново начало, хората да получат правораздаване, всички да са равни. Чудесно е всичко, което споделя Мистър Кеш, да бъде тествано. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
 
" Диктатурата му свърши, няма да се повтори. Единственото, което е отлично – изкарах го от комфортния комфорт на уютния му кабинет. Той излезе, сподели, че ще прави партия. Чакам го на терена, ръкавицата е хвърлена, аз я одобрявам. Искаме борба на политическия терен.
 
Не може да седи в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията, да се крие зад цялостния си имунитет. Интересното, което прокуратурата сподели през днешния ден, е, че не могат да подхващат дейности, тъй като той имал имунитет. Значи чакаме имунитета му напълно скоро да падне. Има си процедура за събаряне на този имунитет.
 
Нека прокуратурата ни даде данни – има ли нещо, няма ли. Аз нищо не настоявам. Чакам отговор от прокуратурата и от службите ", уточни той. 
 
" Не мога да схвана прибързания отговор на прокуратурата, че нямат безусловно нищо за съветниците на президента, аз още не съм си подал питанията.
 
Малко по-рано градският прокурор на София Илияна Кирилова съобщи, че от петък насам прокуратурата ревизира има ли в масивите ѝ остарели преписки и каузи против хора от обкръжението на президента Радев. По думите й досега няма открити сигнали против Копринков, а против Сотир Ушев има открит един.
 
" Аз ще пусна моите претенции до час, само че те по какъв начин дадоха отговор толкоз бързо на едно известие от медиите, че нямат нищо за съветниците на президента? Щом толкоз наблюдават медиите, дано да ги проследят по какъв начин от няколко години се приказва за " пътя на Копринката ", за Сотир Ушев. Има доста неща по тематиката в медиите, само че никой не прави нищо ", съобщи още Пеевски.
 
И попита: " Той по какъв начин взема решение, като " Мистър Кеш " ли? Като последна институция на страната ли? ".
 
" Днес разбрахме, че президентът ще прави партия, значи чакаме имунитетът му напълно скоро да падне. Ако деликатно се прочете, в Конституцията си има процедура за събаряне на този имунитет. Нека прокуратурата да каже дали има данни против президента. Има доста касиери, доста кученца, които влачат плячка в тъмната институция ", добави още Делян Пеевски. доста кученца, които влачат плячка в тъмната институция.
 
Относно думите на президента Радев, че би трябвало способените органи да дадат информация за въпросите ББР, БТК, Булгартабак и други Пеевски разяснява, че се " радва по всичките проблеми да се излее цялостната информация ".
 
И добави за край: " Страх имаше в очите на Радев, не в нас, от появяването на нова политическа групировка. Очаквам Радев си подаде оставката и да го видя на политическия терен да стане политически водач. Да има достолепието да бъде подобен и да се срещнем на европейските избори. Това е почтено. Единственото неприлично ще бъде, в случай че тази партия е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати ".

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР