Искам един ден да взема куфара и да се прибера

...
Искам един ден да взема куфара и да се прибера
Коментари Харесай

Искам да взема куфара и да се прибера у дома. Защо протестират българите в чужбина?

" Искам един ден да взема куфара и да се прибера вкъщи. Завинаги, а не както от 7 години насам – да се прибирам единствено за ваканциите ".

С тези думи младо момиче, студентка по медицина във Франция, изяснява за какво поддържа митингите против корупцията в България, чиито съществени претенции са оставките на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев.

" Протестирам, тъй като всяко друго мое деяние сега би било съучастничество в забиването на последния гвоздей в ковчега на правовата страна и демократичността ", споделя българин, който живее в Норвегия.

Млад мъж, живеещ в Съединени американски щати, счита, че в България има обезличаване на институциите и медиите. Затова се причислява към настояванията за оставка. " Надяваме се на един рестарт на системата, посредством който да де даде късмет на нови лица в политиката ", споделя той.

" Искаме си страната назад. Ще продължим на стоим по улиците и площадите, до момента в който те не си подадат оставките. Нека това служи за образец на идващото държавно управление, в случай че си намерения, че ще следва досегашната система ", изяснява българин от Чикаго.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР