Искам да ви поздравя с постигнатия изборен резултат. С тази

...
Искам да ви поздравя с постигнатия изборен резултат. С тази
Коментари Харесай

Радев към Борисов: Колко време ви трябва за преговори за правителство?

Искам да ви поздравя с постигнатия избирателен резултат. С тази победа гласоподавателите разпоредиха на вас голяма отговорност. Първата политическа мощ в Народното събрание носи най-голяма отговорност за съставянето на държавно управление допустимо най-бързо и с най-голяма поддръжка в изискванията на война и рецесии.

Имате водеща роля за решение на неотложни въпроси в 49-то Народно събрание, които бяха отлагани в няколко Народното събрание, свързани с Шенген, Еврозоната, ПВУ и приемането на държавния бюджет. Вчера чух за бюджет, в който ще има 3% недостиг, няма да се пипат разноските и налозите.

Всичко това е значимо, само че тези многопластови задания стават още по-важни поради фактора време.

Ако не се сформира държавно управление, огромният въпрос е какво вършим с бюджета и законите, и водещ става факторът време - очевидно доста български жители заложиха на вашия опит и е добре да знаем какви са вашите визии за решаването на тези въпроси. Колко време е належащо за воденето на договаряния с вашите съперници до неотдавна, какъв брой време съгласно вас е належащо за приемането на държавен бюджет? Сроковете за Бюджет изтичат, и до края на април слюжебното държавно управление би трябвало да внесе бюджет.

И какъв брой време е належащо за внасянето на законопроекти, свързани с ПВУ?

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към първата политическа мощ ГЕРБ-СДС по време на първите съвещания за сформиране на държавно управление, съобщи кореспондент на БГНЕС. На консултациите участват водачът на ГЕРБ Борисов, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

„ Българският народ сподели, че нито една партия не може сама да се оправя. Всеки водач, който не регистрира този факт, не може да отговори на нито един от вашите въпроси ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на консултациите с президента Румен Радев.

„ Сякаш думите, изречени са алена линия във времето. Хората споделиха – без ГЕРБ не може, само че не споделиха и че единствено с ГЕРБ може. Най-стабилното за Еврозоната, Шенген, ПВУ можем да отговорим и сега. Преди най-голямата добродетел на една партия беше да сложи страната пред партийното, в този момент е обраното – или това, което си споделил, или нищо. Винаги може да се откри различен проект, само че няма да даде вероятности на страната ", сподели още Борисов.

„ Няма да оставим страната да навлезе във банкрут - ще се опитаме да сме виновни за бюджета. Полагаме старания, търпеливи сме, тъй като изключителното единодушие, които имат депутатите от двете работни групи, е тъжно да бъде проиграно поради загуба от няколко депутати. Има късмет да се сформира държавно управление ", добави Борисов.

На консултациите участват водачът на ГЕРБ Борисов, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че до края на идната седмица ще бъдат определени и съставите на парламентарните комисии, като изясни, че приоритет са законите, които с ПП-ДБ записаха като значими освен за тях като обединения, само че и за страната – ПВУ, Еврозоната, Шенген, както и двата закона, които касаят правосъдната промяна. Тя означи значимостта на закона за българската енергетиката и закона за Българска народна банка.

" Минималният период, в случай че реализираме освен сред двете обединения сериозна договореност и с останалите ПГ, можем да кажем, че в границите на две или три седмици ще бъдат прегледани при съкратени периоди допустимо най-вече закони ", сподели Атанасова, като добави, че ще се употребяват и специалистите и на министерствата виновни за тях, тъй че да се спазят периодите за второто заплащане по ПВУ. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР