Искам да ви обещая, че всички добри намерения ще се

...
Искам да ви обещая, че всички добри намерения ще се
Коментари Харесай

Минеков пак ги върши същите: Следващият министър ще бъде длъжен да изпълни всичко, което ще започна

Искам да ви обещая, че всички положителни планове ще се трансфорат в отговорности. Следващият министър ще бъде длъжен да извърши всичко, което сме отбелязали като извънредно значимо. Това сподели служебният министър на културата Велислав Минеков на публична конференция, на която показа целите на културното министерство в идващите два месеца. 

" Съгласил съм се да дойда поради всички точки, които останаха незавършени ", сподели още Минеков. Той съобщи, че ще дава чести конференции за медиите, с цел да се знае какви са желанията на културното министерство. " Периодът е прекомерно къс, само че аз знам по какъв начин идващият министър да бъде задължен да го извърши, има законов ред. Започнахме да работим, няма празен ден, няма събота, няма неделя ", съобщи служебният министър на културата.

" Ще направя всичко допустимо да стартира финансиране. Почваме същата борба отначало - борбата за бюджета на министерството ", сподели Минеков.

Той изреди главните цели за " нещастния мандат от два месеца ", в които ще бъде длъжностен министър. Сред тях са разкриване на културен институт в Тирана, както и  културен институт на Албания в София, незабавни спешни работи по застрашени културни обекти, развой по основаване на указател на самостоятелните актьори, инициативни групи за промени в Закона на културното завещание, в Закона за авторските права, Законът за радио и телевизия.

Той сподели, че предходното министерство не е отпуснало финансиране за  теренни археологически изследвания, за фестивали и събития и реституция.

А като завещание от някогашния министър Атанас Атанасов е получил " половин звук неподписани документи ", които той ще би трябвало да подписва в границите на часове. " Наследих и  240 молби за персонални срещи. Ако ги извърша всичките, би трябвало да остана до 2050-а година. Ще дам преимущество на срещи с положителни планове, само че по-голямата част са тъжби ", сподели Минеков.  

Министърът показа и заместниците си, които и през 2021-а заемаха същите постове. Това са Борислава Танева и Пламен Славов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР