Искам да успокоя родителите, че на практика няма промяна в

...
Искам да успокоя родителите, че на практика няма промяна в
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: МОН прави проверки в редица училища


Искам да успокоя родителите, че на процедура няма смяна в матурата след седми клас. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в ефира на БТВ.

Вълчев изясни, че първата част от матурата включва 25 задания, а втората – преразказ, като посочи, че втората част от изпита няма да е наложителна. „ Така беше на процедура и до момента. Запазва се продължителността и формата на изпита. Изпитът ще бъде върху материал от седми клас. Това, което променяме е, че вместо два модула, ще се споделя две елементи и оценката ще бъде една. Ученикът може да излезе след първата част и да не влезе за втората, само че съм уверен, че съвсем всички възпитаници ще желаят да си опитат възможностите и да вземат участие във втората част “, добави министър Вълчев.

Във връзка с отпадането от учебно заведение, министър Вълчев изясни: „ Може би броят на рисковите деца, които установяваме е някъде сред 60 и 70 хиляди. Много по-голяма част от работата по механизма – тези над 1100 екипа, които бяха основани - към този момент е фокусирана върху ежедневната посещаемост. Факт е, че имаме проблем с обезпечаването на ежедневната посещаемост. Екипите вървят по домовете “, разяснява още Вълчев.

Министърът изясни, че МОН прави инспекции в редица учебни заведения. „ Факт е, че в съвсем всяка област имаме най-малко едно учебно заведение, в което са въведени строги ограничения във връзка с посещаемостта “, добави министърът. Той добави, че доста учебни заведения водят ефикасна борба да осъществят посещаемостта. Вълчев разяснява, че сред 2,5% и 3% от учениците отпадат от учебно заведение поради ранни бракове. „ Имаме проблем с ранните бракове, с натрупването на просветителни компликации и отпадане от просветителната система. Имаме уговорката на редица институции “, изясни министърът на образованието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР