Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази

...
Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази
Коментари Харесай

Радев цели разрив с НАТО и Украйна

„ Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война! “ Това съобщи през днешния ден пред публицисти президентът Румен Радев от Рожен, където под негов патронаж бе повдигнат стълб, висок 111 метра, с българското знаме.

Тези негови думи съставляват непосредствено отказване на легитимността на българския парламент в парламентарната Република България. Те отхвърлят присъединението на България към НАТО и Европейски Съюз, което върна страната назад в европейския ѝ дом и е най-голямото достижение на жителите на България след 1989 година. Постижение, което дефинира посоката на развиване на страната и подсигурява мира, сигурността и балгоденствието на генерации след тях. При това във време, в което прилежащата ни някогашна Югославия не съумя да тръгне по този път и десетки хиляди починаха в гражданската им война. С думите си Радев де факто отхвърля тези достижения, желае да ги анулира и да затвори вратите към свободния свят пред децата ни, пред техните деца и пред децата на техните деца.

Също на Рожен, само че през вчерашния ден, Радев изнесе мощно притеснителна тирада. Той разгласи българите, които не утвърждават издигането на пилона на това място за „ безродници и нихилисти “.

Дори не чу причините им – издигането на знаме в чест на балканските войни е неуместно, тъй като точно те докарват една от най-големите национални произшествия и откъсват територии от страната.

Пилонът е финансиран от държавни предприятия, част от които са във банкрут като БДЖ и вместо за сигурността на пасажерите или за оцеляването си, вкарват пари в това начинание. Пилонът е план на човек, за който излязоха мощно притеснителни обстоятелства към проблематичното му боравене с европейски финанси. Това не е и първият стълб в страната, като другите към този момент нямат даже флагове по тях. Той е закрепен на бетонен фундамент, който не е преместваем обект и по този метод демостративно и показно заобикаля законите в България с благословията не на различен, а на президента. Бетонът е излят в едно от най-красивите естествени кътчета на България, надалеч от урбанизацията.

Но Радев избра вместо да чуе тези рецензии, да копира 1:1 фамозна кървава тирада на близкия сподвижник на Сталин Андрей Жданов, която става мотив за гоненията против интелектуалците и съветските евреи и убийството на десетки хиляди от тях.

Ден по-късно Радев предизвика и Украйна. След поредицата от скандални изявленията на неговата квота в Съвет за електронни медии Соня Момчилова, в които тя отхвърля зверствата на съветската войска в Буча и всяко от което бе причина за публична остра реакция на украинското посолство, изявлението на Радев в този момент ще провокира нова реакция от посолството, без подозрение. А това може да усложни връзките сред България и Украйна.

Но не става дума единствено за билатералните ни връзки, а за връзки на страна от НАТО с Украйна. Забивайки прът или стълб в връзките на България с Украйна, Радев забива стълб в връзките сред България и НАТО и може да провокира и изолацията ни, в случай че никой не го спре. Това е неговата цел. Речите и изявленията му не са инцидентно прочувствени изявления на персонални много съмнителни възгледи. Не. Те вървят по строен проект, явно имат цел и тя е да откъсне България от съдружниците ѝ и да я върне към сферата на въздействие на Русия.

Призивът за гонения или пренебрегването на мнението на интелектуалци, тъй като речта му нощес е тъкмо това, също по този начин на този стадий значи, че президентът счита, че единствено той може да дава посоката на развиване на България. А не, както е обикновено - партиите, Народното събрание, интелектуалците, образованият хайлайф. А след първи нормално следва и втори стадий и той е по-зловещ, в случай че погледнем по какъв начин се случват нещата при Сталин.

Тук не би трябвало да неглижираме и обстоятелството, че цитирането на Жданов провокира обосновано отвращение и у сънародниците ни с еврейски генезис. Радев изцяло систематично декларира и заема антиеверйски позиции и през последната година обърна против себе си освен българската, само че и интернационалната еврейска общественост, отричайки нещастието и отговорността за депортираните евреи от българските територии.

Румен Радев е най-опасният президент, който България е имала до момента. Затова ми се коства, че държавното управление, ПП-ДБ и ГЕРБ би трябвало доста съществено да погледнат на опасността за страната, която съставлява той. На процедура Радев ни вкарва в две войни по едно и също време - външна и вътрешна.

В Политическа партия незабавно би трябвало да надраснат инфантилността си по някои тематики, от Демократична България незабавно би трябвало да поемат малко повече отговорност и в ГЕРБ незабавно би трябвало да се обединят към евроатлантизма си, с цел да спрат тази опасност. Властта може да си я разделят и след това. Ако в този момент не спрат Радев, може след това да няма какво да разделят.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР