Искам да посоча, че България е парламентарна република с парламентарно

...
Искам да посоча, че България е парламентарна република с парламентарно
Коментари Харесай

Иван Гешев: Няма факти, подкрепящи становището на комисията Магнитски срещу Делян Пеевски

Искам да посоча, че България е парламентарна република с парламентарно ръководство. Нито партия или обособена персона не може да си присвоява националният суверинитет. Прокурорите се водят единствено от законите, а сред управляващите би трябвало да има взаимоотношение, това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред bTV.

" Грешки, надали е единствено една неточност. Съществената неточност, която не преставам да върша, е че можеш да промениш протичащото се в страната към по-добро ", продължи основният прокурор.

По думите му у нас има война против Прокуратурата и правосъдната власт, а не война сред институциите.

Ние запонахме война с престъпността, против олигарсите, безапелационен бе основният прокурор.

Прокуратурата се води от закона, съдът постановява определни присъди. Моята разграничителна линия е да се съблюдава българският закон. Единственото, което е цел на Прокуратурата, е да се съблюдава закона. Няма никой да бъде покровителстван и защитаван. Няма да разреша като основен прокурор политиците да влияят на самостоятелната правосъдна система, продължи Иван Гешев.

Той бе безапелационен, че Прокуратурата не е нарушила закона при ареста на Пламен Узунов.

Гешев отхвърли да удостовери, че буквите " Д.П. " в делото за КТБ са на Делян Пеевски.

" По делото са тествани всички заеми, свързани с него и те са възобновени ", акцентира обвинител номер 1.

Не единствено господин Пеевски, в това число господин Прокопиев, който е обвиняем, Цветан Василев, съобщи основният прокурор, че инспекциите по делото не са посочили нерегламентирани практики.

" Всичко по делото е тествано. За Цветан Василев мога да кажа, че той е осъществявал неофициална политическа власт. Това е моето мнение по делото " КТБ ", акцентира Гешев.

" Българската прокуратура е направила цялостна инспекция. Не са установени никакви обстоятелства и условия, които да поддържат това нещо ", съобщи той по отношение на мнението на комисията " Магнитски " във връзка с Делян Пеевски.

Според него депутатът от Движение за права и свободи не е търгувал с въздействие.

Недосегаеми хора няма, откогато аз съм основен прокурор. Ще направя вероятното и невъзможното, с цел да има правдивост, сподели още обвинител номер 1.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР