Искам да помогна, но как да го направя? Не мога

...
Искам да помогна, но как да го направя? Не мога
Коментари Харесай

Кошмар: Бездомна родопчанка живее на нива с чакали

„ Искам да оказа помощ, само че по какъв начин да го направя? Не мога да отида при хората и да им желая да настанят някого в дома си. Или пък адресна регистрация да се направи. Имаме като социална постройка единствено джамията, само че като ги питах, хората отхвърлиха “.

Това съобщи за 24rodopi.com кметът на село Гняздово Наум Асенов след обявата „ Жена живее месеци наред под намерено небе! “.

Десетки са към този момент хората, които желаят да оказват помощ със средства на останалата без дом Руска Белчева.

Както към този момент писахме, 61-годишната жена живее на равнища, завещана от починалия й татко. Върху скромния парцел, по-малък от декар, е струпано цялото й имущество.

Тя не може да подаде документи за пенсия, не може да получи помощ от обществените, тъй като няма адресна регистрация. Самата Руска пък съобщи пред 24rodopi.com: „ Искам просто една шатра или резервоар, тук, на равнищата, с цел да мога да се подслоня. Искам и адресна регистрация, с цел да мога да почна и работа “.

Жената е била изгонена от предходния си работодател-пенсионер от Бургаско, в чието стопанство работела. Цяло лято тя е прекарала под намерено небе, на равнищата си. Времето обаче внезапно застудя, а дамата няма да може да оцелее там –сред чакалите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР