Искам да опровергая неистините които се разпространиха в публичното пространство

...
Искам да опровергая неистините които се разпространиха в публичното пространство
Коментари Харесай

Инж. Мирослав Мазнев, изп.директор на КСБ: Не е вярно твърдението на Елена Йончева, че срещата с БСП бе заради нейното искане за експертиза на магистралите

„ Искам да опровергая неистините които се разпространиха в общественото пространство и с които за следващ път се поврежда престижът на строителния отрасъл. Депутатът Елена Йончева, съобщи тук във Вашето студио, че КСБ се е срещала с Българска социалистическа партия поради нейното искане за експертиза, импортирано в АПИ, което изрично не дава отговор на истината “, съобщи изп. шеф на КСБ Би Ти Ви. „ Както знаете КСБ излезе с Декларация и по-късно изпрати писма до всички парламентарно показани сили, ръководителя на Народно събрание, Президента и Премиера с искане за срещи, поради създалата се отрицателна за българския строителен отрасъл атмосфера, резултат от голословни офанзиви, в които прозират политически цели“, изясни инж Мазнев. В декларацията на КСБ се показва, че тези офанзиви се отразяват тежко на престижа и на работата на строителния отрасъл, върху който поради недоказани изказвания, хвърлени в общественото пространство, се поставят обидни етикети. „ На тези срещи наред с настояването на КСБ да спре потреблението на сектора за трупане на политически дивиденти, ние представихме и нашите хрумвания за промени в законодателството, които да създадат по-ефективен строително-инвестиционния развой. Апелирахме към политиците да бъдат по-мъдри, когато насочат послания към европейските институции, както и да се приказва с обстоятелства и доказателства, а не просто тъй като някой желае да си прави политическа акция “, изясни инж. Мазнев.

„ КСБ е за осветляване на бранша, ние сме измежду първите организации подписали меморандум за съдействие с КПКОНПИ. Нещо повече поискали сме среща с ОЛАФ, с цел да представим нашата позиция, по отношение на разпространяването на подвеждащи, не отговарящи на истината информации, касаещи осъществяването на инфраструктурни планове, финансирани, с поддръжката на европейските фондове “, сподели още изп. шеф на Камарата. КСБ показва, че плановете, осъществени с поддръжката на фондовете на Европейски Съюз, се управляват и ревизират от всички нормативно регламентирани органи –български и европейски, минали са съответните комисии, одити и така нататък „ Ние считаме, че плановете се осъществят съгласно българското и европейското законодателство и имаме вяра, че в нашата страна съществуват задоволително институции, които работят добре и подсигуряват тяхната правда и бистрота “, е позицията на организацията.

„ Безспорно към момента желаеме оставките на четиримата депутати от Българска социалистическа партия, те са поради политическото говорене и уронването на престижа на строителния отрасъл с голословни внушения за корупция, а не поради експертизата по отношение на качеството на осъществяване на избрани планове от пътния бранш. Искаме госпожа Йончева да изясни къде е връзката корупция –качество. Когато искаш да ти пристигна занаятчия и да ти направи банята и се получат някакви отклонения в качеството, има ли корупция? Недостатъци, свързани с качественото осъществяване има на всички места по света. Но когато се приказва за корупция и се увлича цялостен отрасъл с такива тежки обвинявания, когато се приказва преди да има каквито и да е доказателства- това уронва престижа както на сектора, по този начин и на заетите в него хора. Вече станаха прекалено много офанзивите против нас. Това въздейства върху доверието от непознатите ни сътрудници “, съобщи Мирослав Мазнев. Той добави, че браншът към момента не е получил опрощение от президента Радев, както и че единствено той не е дал отговор на поканата за среща с Камарата.

Инж. Мазнев сподели още, че към КСБ има Комисия за професионална нравственос, в която постъпват тъжби. Те се разискват в необятен състав, след което се вземат съответните решения.

Изп. шеф на КСБ удостовери решимостта на организацията за протестни дейности след 18.11.т.г.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР