Искам да кажа на нашия главнокомандващ да спре терористичните актове

...
Искам да кажа на нашия главнокомандващ да спре терористичните актове
Коментари Харесай

Пленени руски пилоти: Путин заповядваше атаки по мирни граждани, ще се върнем и ще се изправим срещу него

Искам да кажа на нашия главнокомандващ да спре терористичните актове в Украйна , тъй като когато се върнем, ще се надигнем против него. "

Руският президент Владимир Путин " издаде заповед за осъществяване на закононарушения. Не става дума единствено за демилитаризиране на Украйна или за погром на въоръжените сили на Украйна , само че в този момент градовете с мирни цивилни се унищожават ".

" Престъпленията, които извършихме... всички ще бъдем съдени за тях. "

Това са гласовете на съветски военнопленници, които в този момент са арестувани в Украйна.

Близо десетина се появиха на конференции, извършени от украинските управляващи, единствено няколко от 600-те, за които украинският президент Владимир Зеленски сподели, че са били хванати.

Публичните им изяви могат да бъдат съмнителни съгласно Женевските конвенции, които не разрешават на страните да предизвикват излишно оскърбление на военнопленниците. И е допустимо те да са почувствали напън да изразят възгледи, съпричастни към тези на техните похитители.

Но трима хванати водачи на съветските военновъздушни сили, които беседват със CNN, не допускат, че техните сътрудници приказват под насила.

CNN изиска достъп, с цел да беседва със пандизчиите с украинското вътрешно министерство. Това искане беше направено преди конференция, която се организира в Киев в петък. CNN беседва с тримата мъже незабавно след тази конференция. Екипът на медията е едниственият в стаята и в нито един миг украинските служби за сигурност не се месят в диалога, нито насочват публицистите или пандизчиите да задават или дават отговор на съответни въпроси. Интервюто е извършено на съветски език.

Тримата водачи седят към една маса. Един от тях има рана на челото, която съгласно него се е появила преди залавянето му.

" Лечението беше задоволително. Предложиха ни храна и питиета. Предложиха здравно лекуване ", споделя единият водач, чието първо име е Максим.

Интервюто на CNN с тримата съветски пленници разкрива, че те са надълбоко обезпокоени от задачата си и страданията на украинските цивилни. Те имат и тежки думи към техния главнокомандващ Путин. Техните показания наподобява поддържат западните оценки, че има проблеми с морала измежду най-малко някои съветски войски в Украйна.

На 1 март почитан американски чиновник сподели, че Съединени американски щати имат " индикации, че моралът в някои " от съветските елементи понижава. " Те не чакаха съпротивата, която получиха, а личният им морал пострада вследствие на това ", сподели служителят.

Максим, офицер и водач на изтребител-бомбардировач, приказва през по-голямата част от изявлението. Той наподобява насинен и доста бледен, само че приказва ясно с тона на професионален боец. Пилотът споделя, че е получил своята " загадка бойна заповед " единствено ден преди Путин да разгласи " специфичната военна интервенция " против Украйна.

Пилотите са запитани какво мислят за изказванията на Путин, че Украйна се ръководи от неонацисти.

" Мисля, че е измислено като предлог и е нещо, което светът не може да разбере ", споделя Максим. " Но Путин и неговият кръг се нуждаят от това, с цел да реализиран личните си цели. Една такава стъпка е обстоятелството, че за тях е от изгода да популяризират дезинформация за фашизма и нацизма “.

" Не видяхме нацисти или фашисти. Руснаци и украинци могат да поддържат връзка на един и същи език, тъй че виждаме положителното в тези хора ", споделя още Максим. " Трудно е да се даде директна оценка на дейностите му. Но най-малкото, в случай че се съди по следствията от неговите заповеди - той работи погрешно. "

На друг медиен брифинг на същото място, офицер-разузнавач, наименуван Владимир, който също е бил хванат, споделя пред група интернационалните кореспонденти: " Нашето държавно управление ни сподели, че би трябвало да освободим цивилното население. Искам да кажа на съветските военнослужещи: пуснете оръжието си и напуснете станциите си, не идвайте тук. Всички желаят мир тук. "

След това Владимир направи огромна крачка по-далеч, като сподели: " Искам да кажа на нашия главнокомандващ да спре терористичните актове в Украйна , тъй като когато се върнем, ще се вдигнем против него. "

Друг офицер от разузнаването на същото събитие повтори настроенията, обръщайки се непосредствено към Путин.

" Няма да се криете това дълго. Тук има доста като нас. Рано или късно ще се приберем. "

Говорейки пред CNN, Максим става прочувствен за страданията, нанесени на цивилните след нашествието.

" Не става дума единствено за демилитаризиране на Украйна или за провалянето на въоръжените сили на Украйна , само че в този момент се унищожават градове с мирни цивилни. Не знам какво може да оправдае, мамка му, сълзите на дете, или още по-лошо, гибелта на почтени хора, деца. "

Той споделя, че са наясно какво се е случило тук-там като Мариупол, където са били убити близо 1600 души от началото на нашествието.

" Това беше отблъскващ факт, освен тъй като е закононарушение. Това е вандализъм. Не можеш да простиш такива неща. Да бомбардираш родилно поделение? ", възмущава се той. " Това е най-перверзната шибана форма на неонацизъм, неофашизъм. Кой би могъл да си намерения за сходно нещо? "

Друг водач, чието първо име е Алексей, прибавя безшумно: " Всъщност не зависи от нас кой да бомбардираме, какво да бомбардираме. Това е команда. "

Пленниците приказват за комплициране, отвращение

Максим и неговите сътрудници допускат, че има необятно публикувано безпокойствие по отношение на офанзивата в Украйна.

" Знам, че в моето поделение са изрично срещу ", твърди Максим. " Те имат доста родственици и другари в Украйна и им беше казано, че това е интервенция, локализирана в ДНР, а не офанзива против цялата страна. Моята дивизия беше изцяло срещу. Ако Украйна искаше да стане част от Русия , да откри някакво съдействие - безусловно. Никой не би бил срещу това. Но да ги насилваме е просто недопустимо. "

Нийл Грийнбърг е професор по отбрана на психологичното здраве в Кралския лицей в Лондон. Той служи във въоръжените сили на Обединеното кралство повече от 20 години и е работил като психиатър и откривател в редица враждебни среди.

Той изяснява, че според Женевската спогодба военнопленниците са задължени да посочат единствено имената си, сан, дата на раждане и боен идентификационен номер. " Това е всичко, което би трябвало да дадете, тъй че фактът, че те споделят повече от това, допуска, че или са били сложени в сложна обстановка, тъй като са били подложени на напън върху тях, или че са задоволително обезпокоени, че са нарушили протокола, тъй като вярвате на това, което споделят ", изяснява Грийнбърг пред CNN. " Това, което е забавно от психическа позиция, е, че елементарният боец постоянно няма политическите идеали на този, който ръководи страната. Така че, в случай че попитате бойците за какво вършат това, което вършат, те постоянно споделят, че го вършат, тъй като се бият един за различен - ние сме група братя, заповеди и се грижим един за различен ", прибавя той.

" Малко евентуално е те да имат същите идеали като Путин, тъй че би било неправилно да се мисли автоматизирано, че тези възгледи не са правилни ", безапелационен е Грийнбърг.

Друг боец, арестуван от украинците, описа на обособен брифинг за медиите, за влизането на неговата артилерийска част от Беларус надолу по пътя за Чернигов. Той се разплака, до момента в който говореше за среща с локални поданици, които споделили на групата му да се прибере у дома с думите: " Тук няма фашисти ".

Той също по този начин приказва за комплициране сред бойците. Групата му попада в тресавище и се постанова да унищожи бойната им машина на пехотата. Те се скитат пешком няколко дни, преди да стигнат до едно село и да се предадат след замяна на огън.

Друг съветски боец - във видео, публикувано от украински медии - сподели, че е минал от Крим през първата нощ на офанзивата.

Неназован боец, който твърди, че е на 22 години и даде номера на частта си, споделя, че скоро е станало ясно, че " ние не сме тук като миротворци, а с цел да се бием. Попитахме командирите какво, по дяволите, вършим тук. Не можеше да се обърнем и да си тръгнем. Зад нас бяха ешелоните, които убиват дезертьори. "

Войникът добавя: " Казаха ни, че няма цивилни във всяко населено място. Но те бяха там. Това ни тревожеше. Вече бяхме разбрали, че ракети летят против цивилното население, против елементарните градове, само че не и върху военните обекти. Въпреки че ни беше казано тъкмо противоположното. И по този начин, ние се предадохме. "

Заповеди в последната минута

Максим споделя, че е получил бойните си заповеди ден преди Путин да разгласи нашествието. И тогава, твърди той, имаше изненада.

" Заповедта беше анулирана. Част от към този момент излетялите военновъздушни сили трябваше да се върнат. Бяхме щастливи и си помислихме, че може би нещата са били решени по кротичък път ", споделя той. Но бърка -  и скоро получи лист с координати за цели в Източна Украйна , към Изюм и Чухуев.

Той споделя, че не е бил сигурен какво атакува. " Невъзможно е в действителност да се знае какво е оттатък нашите държавни граници. Например - те маркират колона от танкове. Но не можем да сме сигурни дали в действителност има такава там или не. “

CNN проучва голям брой случаи, в които пуснати от въздуха бомби са блъснали цивилни региони в Украйна след началото на нашествието на 24 февруари.

" Ние хвърлихме единствено нелокационни ракети ", споделя Максим, имайки поради това, което анализаторите разказват като " тъпи бомби " - неуправляеми муниции, които съставляват по-голям риск от причиняване на безразборни вреди. " Просто използвах нормалните избухливи бомби, направени от чугун... същия тип, който се използваха по време на Втората международна война с някои промени на места през годините. Има по-модерни балистични разновидности, несъмнено, само че фактът остава че не сме ги употребявали ", прибавя Максим.

Миналата седмица представители на Съединени американски щати и НАТО обявиха, че Русия е разчитала доста повече на по-малко комплицирани, по този начин наречени " тъпи бомби ", в сравнение с своя боеприпас от точно насочвани муниции.

" Трудно е да се каже на този стадий дали това се дължи на разноски, дали това се дължи на неналичието на инвентар или това е просто са водени от желанието да бъдат по-брутални при потреблението на мощ ", сподели върховен чиновник на НАТО.

Други съветски бойци, пленени от украинците, също приказват за заповеди в последния миг.

Сергей, който е бил с артилерийска част, сподели в по-ранен брифинг за медиите, че " в 10:00 сутринта на 23 (февруари) те са били подредени в опашка и са им споделили от командира за заповедта на Путин да нападат Украйна , да завладяват Киев и да " защитят популацията против фашизма и тиранията в Украйна ".

Несигурно бъдеще

Пилотите, които беседват със CNN, не са сигурни по какъв начин ще завърши война та.

" Надявам се нашите началници да управляват събитията. Как ще се развият нещата отсега нататък, да си поисквам някаква развръзка ", споделя Максим. Той също по този начин приказва за първия си контакт със фамилията си вкъщи.

" Казах: " Жив съм ", тъй като това беше първият ни диалог. Казах им: Жив съм и съм в плен. Говорихме за персонални неща. За нашите деца, дома, не за военни неща. Разбира се, доста желаеме да забележим нашите фамилии и близки. Да се ​​срещнем с тях. И да ги прегърнем, тъй като са обезпокоени. "

Но водачи те са обезпокоени какво може да им се случи.

" Престъпленията, които извършихме - всички ще бъдем съдени еднообразно. Друго не мога да кажа. Не е допустимо да се гадае... Те ще ни съдят ", споделя Максим.

Друг боец на друг брифинг изрази сходни усеща.

" Ужасно е да осъзнаем грешката си. Ще са нужни години, десетилетия, епохи, с цел да се поправят връзките ", сподели той. " Иска ми се да потъна в земята и да изчезна. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР