Искам да използвам случая да призова управляващата коалиция най-сетне да

...
Искам да използвам случая да призова управляващата коалиция най-сетне да
Коментари Харесай

Радев: Темата Украйна се експлоатира от управляващите като спасителен пояс

" Искам да употребявам случая да прикани ръководещата коалиция най-накрая да се заеме с българския дневен ред и с проблемите на българите , тъй като тематиката Украйна се експлоатира от ръководещите като избавителен пояс, с който да отдалечим вниманието на хората от това, че те нямат визия, стратегия и действителни дейности пред проблемите на страната ", сподели Радев.

По думите му, това " криене зад Украйна " може да работи известно време, само че проблемите се натрупат, а жителите чакат отговори и решения.

" Проблемът е, че криейки се зад Украйна, ръководещата коалиция отстъпва от редица значими европейски полезности като върховенството на правото, а не неговото тъпчене, битката с корупцията, а не закрилата ѝ, бистрота, а не задкулисие, независимост на словото, а не цензура, повишение на качеството на живот на хората, а не тяхното плячкосване ", уточни още президентът.

В Бургас той участва на възпоменателната гала, с която през днешния ден се отбелязва единадесетата годишнината от бомбения атентат на бургаското летище в кв. " Сарафово ".

" Изминаха 11 години от атентата в Сарафово, само че тежката контузия продължава и ще продължи да ни връща към това злокобно събитие. Атаката към израелските туристи на летище Сарафово, която умъртви и български жител, раздруса цяла България и провокира вълна на дълбока съпричастност в нашето общество. Често споделяме, че времето лекува всяка болежка, само че аз прелестно знам, че няма лекарство за болката за загубата на близки хора ", съобщи президентът в речта си във връзка атентата, при който починаха петима израелски жители и един българин.

" Несправедливо отнетите човешки животи постоянно ще провокират у нас тъга и яд, само че и ще бъдат предизвестие, че ние всички би трябвало да се надигнем против злото, по този начин както реагира Община Бургас, по този начин както българската страна реагира да откри причинителите, по този начин както България и Израел ще стоят дружно в битката против това злокобно събитие - злокобният тероризъм ", съобщи Румен Радев.

Държавният глава отбелязва, че тази година се навършват 80 година от спасяването на българските евреи и двете страни ще продължат да стоят дружно, както и по-ефективно да продължат да работят върху предварителната защита, разкритията, неутрализацията и отбраната от терористичните закани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР