Искал да спаси любимия от извънземниСлед зверството обул окървавените гащи

...
Искал да спаси любимия от извънземниСлед зверството обул окървавените гащи
Коментари Харесай

Клошар закла любовника си и отряза пениса му

Искал да избави обичания от извънземни
След зверството обул окървавените гащи на жертвата и хукнал да бяга

Доживотната присъда понижена на 20 година затвор

Криминалисти, видели какви ли не убийства през живота си, остават потресени от зверството, с което е убит клошар в Борисовата градина. На метри от алеите, по които се разхождат деца, разгневен гей ръга с нож любовника си, отрязва пениса му и забива с всичка мощ оръжието в устата му. След това обува окървавените гащи на жертвата и хуква из парка.

Денят е 26 ноември 2019 година и макар късната есен, е топло. Хора се разхождат в Борисовата градина, някои са седнали в кафенетата.  Те даже и не допускат, че на метри от тях ще се разиграе злокобна покруса, за която ще се приказва с години. На скамейка седят и двама мъже – 48-годишният Орхан Али Сюлейман от разградското село Свещари и 33-годишният Милчо Ангелов от Кюстендил. Охранител по-късно ще каже, че забелязал двамата, които изначало били спокойни и си говорели добродушно. В един миг се чула препирня и минути по-късно сърцераздирателни крясъци. Никой не предполагал, че в този миг единият от клошарите убива другия. Зверството обаче било забелязано от очевидец, чиито показания в съда по-късно ще станат решаващи.

Първоначално Милчо скочил на крайници и наръгал няколко пъти Орхан в гърба и шията, по-късно отрязал пениса му и забил ножа в устата му. Острието излязло през врата на Орхан и бликнал шадраван от кръв. Пред очите на извиканите служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи и Първо РПУ се разкрила страшна панорама. Орхан лежал в алена локва, а от любовника имало единствено няколко кървави следи, изчезващи сред дърветата. Беглецът обаче бил арестуван час по-късно в Борисовата градина. В ръцете си още държал ножа, бил обул окървавените гащи на Орхан. „ Свърши се, изкарах от него извънземните “, споделил Милчо минути, откакто белезниците щракнали на ръцете му.

Според служителите на реда, мъжът бил безусловно несъответстващ и даже считали, че е изцяло вманиачен. Той траял да споделя по какъв начин пришълците от Космоса се били вселили в Орхан, само че към този момент всичко било наред. Експертиза посочила, че Милчо не анормален и в никакъв случай не е бил пациент на психиатрии. Той е приключил шести клас,  има две регистрации в полицията за телесни повреди.

Съдебното му минало обаче е било чисто. При разпитите клошарят не давал свястно пояснение за какво се е скарал с приятеля си и какво е провокирало гнева му, с цел да го убие по този начин свиреп. Разследващи подозират, че ревнивост и пристрастеност е повода за жестокото кръвопролитие, за което приказва методът, по който е осъществено.

Установено е също, че Орхан имал регистрация за безчинство, само че и той не е бил осъждан. Въпреки очакванията на проверяващите, убийството не е било снимано от камери, които са били сложени на автокъща за първокласни коли, намираща се близо до мястото на нещастието. Те обаче съумели да снимат единствено посоката, в която е избягал Милчо и по този начин полицията е съумяла да го открие и задържи. На мястото на нещастието се провели няколко огледа. Отменени били даже футболните тренировки на юношеския тим на ЦСКА. Първоначално из София плъзва слух за фанатик, който дебне жертви в Борисовата градина, само че Столична дирекция на вътрешните работи бързо ги опровергава, като дава конференция с пояснения за случая.



Убиецът Милчо получи 20 година затвор за жестокото ликвидиране на любовника си.

На 28 юли 2020 година е импортиран обвинителния акт против Милчо Ангелов и той се изправя пред Софийски градски съд. Магистратите постановяват най-тежката присъда за килъра - пожизнен затвор без право на подмяна. Мотивите им са, че убийството е съзнателно и е осъществено с изключителна свирепост, изразяваща се в безчовечно отношение към жертвата, изключителна гняв, озлобление и садизъм. В правосъдната зала Ангелов пробва да се изкара жертва, като твърди, че Орхан го е заплашил, че ще го пребие и той просто се защитавал. Защитата му апелира най-тежкото наказване през Софийския апелативен съд. По-висшата инстанция понижава присъдата на 20 години затвор при първичен непоколебим режим на изтърпяване. Тя е и дефинитивна. Милчо обаче и зад решетките мълчи каква е същинската причина да заколи приятеля си, с който живеели в парка като гей двойка.

Всички убийства в парка са разкрити
Още трима изгубиха живота си в Борисовата градина
Убийството на Орхан е четвъртото за 11 години в Борисовата градина. На 30 септември 2008 година там загуби живота си студентът по медицина Михаил Стоянов. Младежът бе атакуван от група момчета, тъй като им приличал на гей. На 10 юли 2011 година инцидентен минувач, който разхожда кучето си, открива в шубраци безжизненото тяло на 28-годишната Яна Кръстева. Аутопсията демонстрира, че момичето, което се е веселило с другари в заведението „ Маймунарника “, е убито в нощта против 9 юли. Доказателства водиха проверяващите до Николай Русинов-Чеци, който бил дружно с Яна в последните ѝ часове. Той беше наказан на 20 година затвор. На 2 юни 2015 година на скамейка до Конната база с нож в сърцето беше погубен 15-годишният Георги Игнатов, възпитаник от Търговската гимназия. През юни 2023 година той беше наказан на 6 години и половина затвор, тъй като е бил малолетен по време на закононарушението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР