Искаха му оставката още преди годинаВътрешният министър Калин Стоянов поиска

...
Искаха му оставката още преди годинаВътрешният министър Калин Стоянов поиска
Коментари Харесай

Предложение до Радев: Махат главсека на МВР заради серията убийства

Искаха му оставката още преди година
Вътрешният министър Калин Стоянов изиска оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров поради серията от убийства и други тежки закононарушения през последните 2 години. Днес Калин Стоянов внесе отчета си в Министерския съвет, който ще прати предложение на президента Румен Радев да освободи с декрет “своя човек ” в Министерство на вътрешните работи.

Между случаите, посочени в претекстовете, са гибелта на общо шестима служители на реда, четирима от които при конфликти с мигранти, убийството на психолога Иван Владимиров от комшия, тайното прибиране у дома на търсения от Интерпол Брат Галев, изпускането на килъра от Цалапица Рангел Бизюрев, който се крие в германия.

Петър Тодоров бе назначен от служебното държавно управление на Румен Радев с министър Бойко Рашков още през лятото на 2021 година Тогава по заръка на Президентството бяха сменени всички шефове на спецслужби, а сегашният Министерство на вътрешните работи началник Калин Манолов бе изработен шеф на ГДБОП. Оставката на Тодоров беше поискана след гибелта на служителите на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, които бяха прегазени на 25 август 2022 година от рейс с незаконни мигранти, ръководен от сириец при опит да го спрат. С половин уста главсекът на Министерство на вътрешните работи се съгласи да я подаде, президентът Радев обаче изрично отхвърли да го освободи.

През ноември същата година граничен служител на реда беше погубен при престрелка с трафиканти край Елхово и още веднъж нямаше оставка на Тодоров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР