Исках талията ми да изглежда по-тясна, а ханшът – по-широк“.

...
Исках талията ми да изглежда по-тясна, а ханшът – по-широк“.
Коментари Харесай

Как законът се бори с BBL - най-опасната процедура в пластичната хирургия

„ Исках талията ми да наподобява по-тясна, а ханшът – по-широк “.

Това е едно от многото пояснения, които може да чуете от дами, решили да се подложат на процедура за оформяне на „ бразилско дупе “ (Brazilian butt lift - BBL).

Други ще кажат, че дама с такива форми е блян за хубост, трети – нещо напълно друго.

В случая не са значими претекстовете, а резултатите. А те могат да бъдат съдбовни.

Смъртта по време на интервенция BBL не е случайност, а доста тревожна наклонност. Дотолкова плашеща, че неотдавна в американския щат Флорида бяха признати законови ремонти в опит тези интервенции да бъдат лимитирани.

Какво тъкмо е BBL?

Това е хирургическа процедура, при която лекарят „ изсмуква “ мазнини от разнообразни елементи на тялото – корема, гърба, краката и така нататък След това същите мазнини биват инжектирани в задните елементи, с цел да се усили размерът им и да се получи търсеният резултат. Модата потегля от Латинска Америка и по-специално Бразилия, където този вид дамска фигура е на особена респект. След това се популяризира по целия свят.

Макар и всъщност хирургична интервенция, дълго време се счита, че това е по-скоро козметична процедура. А когато към 2010 година ползата към нея се покачва, такива интервенции стартират да вършат всевъзможни „ експерти “. На занижени цени и на невероятни места. Клиники отварят по молове, търговски улици, в офис пространства. Получава се нещо като индустриална линия за дами с идентичен външен тип и мощно предпочитание да наподобяват като Дженифър Лопес или Бионсе.

След като BBL се трансформира в индустриален развой, стартират да се виждат пропуските.

Млади и здрави дами умират ненадейно на операционната маса, където са легнали с вярата да се разсънят по-привлекателни.

Някои изследвания настояват, че една на всеки 3 хиляди дами умира по време на процедура BBL. Статистиката във Флорида сочи, че 12 години са регистрирани 25 смъртни случая.

На фона общия брой процедури някой може и да реши, че това е нищожно. Но тук става дума за намеса за разкрасяване, от която никой не би следвало да умира, а не за тежка сърдечна интервенция. Още повече, че експертите приказват за съвсем идентична неточност, която се повтаря при съвсем всички съдбовни случаи.

Седалищният мускул (gluteus maximus) съдържа в себе си значими кръвоносни съдове. И точно те са най-рисковата част при BBL. Инцидентното инжектиране на мазнини в мускула или в кръвоносен съд, съвсем несъмнено води до запушването му, а оттова до белодробна емболия или тежък сърдечен проблем. Смъртта настава бързо откакто пациентът спре да диша.

Още по-големият проблем е, че тези така наречен клиники въобще не са оборудвани да се оправят с ненадейно влошили се пациенти. Единственото, което личният състав може да направи, е да се обади на незабавна помощ и да се моли колата за спешна помощ да пристигна задоволително бързо, а по-късно индивидът да бъде избавен в болница. Често пъти събитията не се развиват по този начин.

Към днешна дата се счита, че Флорида е „ BBL столицата “ на Съединени американски щати. Причините за тази наклонност не са една и две, само че измежду главните са разпоредбите, по които работят пластичните хирурзи там. Изискванията са много занижени, наказванията при възможна гибел на пациент – също. Лекарят може да бъде санкциониран, може да му бъде неразрешено да практикува. Но отговорността стопира до такава степен. Много рядко тези случаи се считат за престъпни действия. Съответно следствия няма и медикът бива осъден от съсловната организация.

Има и друго. Клиниките са частен бизнес. И защото BBL интервенциите са доходоносни, няма никакъв проблем един медицински център да е благосъстоятелност на бизнесмен без здравно обучение. Той може да наеме доктор, който да движи всичко.

Оттук насетне обаче се появява условието за облаги. Ако цените на процедурите са високи, клиентите ще са по-малко. Затова се ползва противоположната тактика – цените се смъкват до нелогично ниски равнища, а облагата се търси от количеството.

От един доктор се желае да прави сред шест и осем процедури дневно, от време на време и повече. Специалисти в сектора споделят, че след три такива интервенции са изтощени и е немислимо да работят повече. Съкращават се и различен разноски – предварителните проучвания са сведени до най-малко, личният състав и техниката също, времето за интервенция е лимитирано, тъй като идващият пациент чака реда си. Така индустриалната линия действа, само че за сметка на сигурността и отношението към индивида. Пациентът към този момент се третира като ходещ банкомат.

Проблемът с BBL интервенциите в действителност е доста сериозен. Някои споделят, че сега това е най-смъртоносната процедура в пластичната хирургия.

От 1 юли тази година във Флорида работят нови правила за тези интервенции.

Начинът, по който са написани, демонстрира какъв брой е била тежка обстановката до момента.

Например, наложително е процедурите да се вършат единствено от лице с научна степен „ лекар “ по медицина. Освен това на пациента би трябвало да се направи личен обзор със наложително наличие (т.е. не онлайн), а на лекаря се не разрешава да напуща помещението преди индивидът на масата да е излязъл от анестезия. Иначе евентуално има риск медикът да направи още две-три интервенции на чакащи в другите стаи.

Лекарите се задължават и да употребяват ултра тон при процедурата, с цел да могат постоянно да следят иглата, с която инжектират мазнината, защото има риск тя да отиде в седалищния мускул. Ограничава се до 3 броят на процедурите, които един доктор може  да направи в рамките дневно.   

Въпреки че всички тези данни са налични онлайн, кандидатките за BBL не понижават, таман противоположното. Отчита се огромен растеж в броя на осъществяваните процедури освен в Съединени американски щати. Хората не престават да разчитат на информация главно от профилите в обществените мрежи на лекари и клиники, където всичко е розово, а резултатите постоянно са съвършени. Практиката е посочила, че с такова държание се стига до съдбовни последици.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР