Исках да погледнем напред, като транспортна услуга. Истината е, че

...
Исках да погледнем напред, като транспортна услуга. Истината е, че
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Нашите железници се намират в окаяно състояние

„ Исках да погледнем напред, като транспортна услуга. Истината е, че не видях нищо друго от последните 30 години в БДЖ. Това е неприемливо. При състояние, че толкоз години се опитваме да наваксаме, времето и пространството, които ни разделят от модерния превоз, са огромни. Всичко е въпрос на воля и предпочитание. “ Това съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков в ефира на BTV.

„ Бюджетни средства за наем на четири съвременни влакови композиции ще желая да бъдат заложени в бюджета за следващата година, “ добави той.

„ В един миг ще би трябвало да стигаме от София до Бургас за 3,5 часа и да ни е удобно. Сега е моментът да създадем един равномерен преход от нищо към бъдещето. Най-елементарното нещо е да създадем изследване за наемането на съвременни влакове за удобството на българските жители, което не е толкоз скъпо ”, акцентира транспортният министър.

„ Възложих да ми намерят в най-спешен порядък да ми намерят 4 съвременни влака, които да обслужват двете експресни посоки. Ние купуваме по ПВУ, само че ще пристигна най-рано 2026 година Но желаеме да покажем на българските жители, че работим в тази тенденция. Трябва да имаме явен проект и визия към какво се стремим. Нашите железници се намират в окаяно положение и би трябвало да предприемем незабавни ограничения. Ние не разполагаме с нещо, което може да усъвършенства изискванията все още ”, сподели министър Гвоздейков.

Той разяснява и отлагането на поръчката на медицинските хеликоптери:

„ Става въпрос не за правене на ината, а за процедурни правила, които не се съблюдават. Има правила, които не са спазени и по тази причина са спрени поръчките. Искаме да почистим тези нередности. Този план ще се случи. Първият хеликоптер ще пристигна при започване на декември месец. Процедурата е в ход. Във връзка сме в производителя. Шестте водача отпътуват за образование в Италия, както и инженерите, които ще ги поддържат. Не може да стане незабавно, би трябвало да извървим стъпките по създаване на тази система ”, разясни министър  Гвоздейков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР