Исках да дам сили и надежди на мои колеги и

...
Исках да дам сили и надежди на мои колеги и
Коментари Харесай

Ина Кънчева: Човек трябва да е готов да се посвети

Исках да дам сили и очаквания на мои сътрудници и другари в България, които да повярват, че човек, който желае да се изявява артистично, освен би трябвало да бъде поканен. Така оперната певица Ина Кънчева изяснява концепцията на учредената от нея наскоро национална стипендия " С старания към звездите ". Тя е уверена, че човек, който е избрал изкуството, като метод на себеизразяване, може самичък да инициира, да бъде креативен въодушевен и да реализира нещата и по други способи. 

Чрез стипендията желая да се откри връзка сред академичното обучение и кариерата, да се помогне на тези, които към този момент са получили предложения, само че не могат да отидат или други, които са подготвили произведения и би трябвало да създадат галерия. Затова и в кандидатурата би трябвало да има мотивационно писмо - есе. В него претендентът би трябвало да опише по какъв начин желае да се развива, тъй като това е стипендия за личностно рационализиране, разяснява Ина Кънчева. 

Първите петима, спечелили националната стипендия, в продължение на година ще получават препоръките на ментори, а те са: Красимира Стоянова за музика, за литература - Георги Господинов, за образни изкуства - Недко Солаков, за спектакъл - Явор Гърдев и за танц - Галина Борисова. 

Ина Кънчева има вяра, че до крайния период за изпращане на документите - 1 септември, ще се включат доста надарени и смели младежи. Тя е безапелационна, че човек би трябвало да изпитва неистова потребност, а огромната сцена е като тежка сцена - на живот и гибел. Трябва да си самоуверен, да си подготвен на жертви, да си подготвен да се посветиш и да живееш като бродяга, като уединен аскет, който има вяра доста и в любовта, и в изкуството.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР