Иска ми се в тази статия да разгледам малко по-обстойно

...
Иска ми се в тази статия да разгледам малко по-обстойно
Коментари Харесай

Растителни млека и ползите от тях

Иска ми се в тази публикация да прегледам малко по-обстойно другите възможности на добре познатото ни краве мляко. Всъщност, в случай че в действителност сте решили да изключите млечните артикули от ежедневното си меню ще разберете, че това по никакъв начин не е толкоз мъчно, колкото си представяте. Казвам го от позицията на човек, който е бил огромен фен на всевъзможни деликатеси от това естество. Има толкоз богато многообразие и други възможности, които освен са вкусни, само че са извънредно потребни – бадемово, лешниково, кокосово, овесено, оризово, конопено, орехово мляко. В актуалната публикация ще акцентира на разновидностите на растителното мляко и скъпите субстанции, които можете да си набавите от тях.

Избор на растително мляко

Всичко при избора на растителното мляко зависи от персоналните желания. Поради огромното многообразие избора може да се затрудни, само че не се тормозете. Експериментирайте и намерете кое ви подхожда най-вече.

Цел

Изборът също по този начин зависи и от това защо желаете да употребявате млякото. Един прелестен сурогат на сметаната/млякото в кафето са млека като соевото, кокосовото или лешниковото За супи и сосове прелестен избор са соево или оризово мляко. Бадемовото, кокосовото и конопеното можете да употребявате за разнообразни десерти и тестени произведения.

Хранителност

Ако сте решили да замените млечните артикули с техните растителни еквиваленти може би бихте желали да знаете в каква степен тези „ нови “ артикули са потребни и хранителни. Като цяло хранителната стойност на растителните млека  се дефинира от типовете витамини, минерали и аминокиселини. В взаимозависимост от типа на млякото ще си набавяте разнообразни типове и количества от скъпите за вашето тяло субстанции.

Видове мляко

За да не се дублирам ненужно, непосредствено ще мина към листата с някои типове растителни млека.

1.Соево мляко

Соята сама по себе си е богата на фибри и протеини, които са от изключителна значимост за редица процеси в човешкия организъм. То съдържа омега-3 и омега-6 мастни киселини и е източник на голям брой минерали като мед, магнезий, желязо, цинк, фосфор, манган.

 Растителни млека и изгодите от тях 2.Конопено мляко

Това мляко съдържа огромно количество омега-3, както омега-6, 10-те незаменими аминокиселини, фолиева киселина, фосфор, калий, магнезий, желязо, цинк, калций. Също по този начин от потреблението можете да си набавите витамини като A, B12, D и E. Конопеното мляко има един забавен мирис, само че при смесването му в питиета не може да се направи разлика от животинското мляко.

3.Овесено мляко

То съдържа фолиева киселина, както и антиоксиданти и витамини А, B и Е. Богато е на фибри и има относително ниско наличие на мазнини и захари. От овесеното мляко можете да си набавите значими минерали като – калий, фосфор и манган. Трябва да се означи, че това мляко съдържа глутен и не е уместно за хора, които имат глутенова нетърпимост.

4.Оризово мляко

Оризовото мляко е с доста ниско наличие на мазнини. Приготвя се най-често от кафяв ориз. То е богато на минерали и витамини като – калций, ниацин, желязо и витамините – А, B12, D.

 Растителни млека и изгодите от тях 5.Кокосово мляко

Кокосовото мляко има доста високо наличие на витамините от група B, както и витамин C и Е. Също по този начин съдържа фибри, калций, магнезий, селен, цинк, фосфор, натрий. От него можете да набавите на организма си и Омега 3, 6, 9, както и някои незаменими аминокиселини. Това мляко би трябвало да се употребява в умерени количество поради високото наличие на наситени мазнини.

6.Бадемово мляко

Бадемовото мляко е с лек усет и мирис. То изобилства на минерали като магнезий, мед, манган, калций, както и на селен, витамин E и антиоксиданти. То се предлага за възстановяване на имунната система.

7.Лешниково мляко

От лешниковото мляко можете да си набавите витамин B1, B2, B6, Е. Също по този начин лешниците са богати на наличие на фолиева киселина.

8.Мляко от кашу

Това мляко може да ви обезпечи богат импорт на витамини от групата B, омега 3,6, 9. То също по този начин изобилства на минерали като магнезий, фосфор, калий, калций, цинк, мед, желзо, селен, манган. То е един добър енергиен източник, само че също по този начин е много калорично, заради високият % на мазнини и въглехидрати.

9.Ленено мляко

Това мляко е богато на витамини и минерали – А, B12, D, както и калций и омега 3 мастни киселини. Като минус може да се означи това, че не съдържа протеин.

Заключение

В случай, че в действителност сте решили да извършите нещо положително за вас и вашето тяло, а точно да спрете или най-малко редуцирате потреблението на скотски артикули, ние ви приветстваме за решението! Надяваме се най-малко една от другите възможности, които сме дали в тази публикация да ви допадне. Ако съумеете да научите тялото си, че това е извънредно потребно и ви носи витално значими детайли, с времето вътрешният спор ще изчезне. „ НЕ, не мога без мляко, кашкавал… “ или каквото и да било друго. Напротив! Можете! Просто би трябвало да опитате и да видите по какъв начин тялото ви ще ви се отблагодарява непрекъснато за това решение.


Инфо: sunrisinglife.com | Повече за тях можете да научите тук: http://sunrisinglife.com/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР