Иска ми се на места като това да има повече

...
Иска ми се на места като това да има повече
Коментари Харесай

Йотова: Беше сложено добро начало, но трябва да продължим

Иска ми се тук-там като това да има повече финанси, с цел да можем да проследим дългата българска история. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше формален посетител на празника на град Гурково, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Казват, че в централната част на България това място е едно от най-старите. Знаем още от детските книжки, че по тези земи са се заселвали там, където има магия, а когато четем историята на Гурково, виждаме, че това е хиляди години обратно “, уточни тя.

В словото Йотова се обърна към управлението на Община Гурково и ги поздрави за направеното досега. „ Благодаря за това, което сте създали за учебното заведение, тъй като в дългата си история българският народ е оживял точно поради българското учебно заведение и какъвто и недостиг да има, би трябвало съдим за себе си от това по какъв начин наподобяват детските градини и учебните заведения “, сподели вицепрезидентът. Тя поздрави кмета Мариан Цонев и екипа му, че мислят за своите жители и по какъв начин да донесат вложения, да има работна ръка, а хората да получават приходите си, както и че не оставят града подобен, какъвто са го заварили, а го вършат по-удобен и хубав. „ Мислите и за дребните села в близост и по какъв начин да се оправим с един заплашителен камшик на нашата страна – обезлюдяването “, означи тя и добави, че всичко това няма по какъв начин да стане, в случай че не сме единни като институции и още повече - като хора.

Илияна Йотова изрази вяра страната да може да премине допустимо най-леко през рецесията, приходите на хората да изпреварят инфлацията и повишението на цените. „ Беше поставено положително начало, само че би трябвало да продължим, тъй като рецесиите към момента са с много непредсказуем край “, разяснява тя. „ Ако има мир и съгласие сред институциите, с цел да можем да преведем България през рецесиите, ще успеем, колкото и да е мъчно и колкото и да не знаем какво ни чака. Заедно ще излезем по-силни от тази рецесия “, съобщи Илияна Йотова.

Кметът на Гурково Мариан Цонев поздрави своите съграждани за празника. „ Наш дълг е да съграждаме и развиваме града, чието най-голямо благосъстояние са хората “, уточни той. Цонев увери, че с положителното взаимоотношение сред институциите, бизнеса и жителите, Гурково ще се утвърди като прекрасен и актуален град.

Село Гурково е оповестено за град на 4 септември 1974 година. Честванията на празника започнаха пред постройката на Общината с издигане на знамената на града и на Република България. Присъстваха публични посетители от локалната и регионална администрация. Тържествата продължиха на площад „ Генчо Къргов “, където беше изнесен церемониален водосвет за здраве и благополучие на жителите на града. Програмата продължи с приветствени слова от формалните посетители и с фолклорни осъществявания на локални сформира, и приключи с концерт на изпълнителката Анелия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР