Ирландският президент Майкъл Хигинс беше призован да направи изявление и

...
Ирландският президент Майкъл Хигинс беше призован да направи изявление и
Коментари Харесай

Първата дама на Ирландия замеси съпруга си в скандал

Ирландският президент Майкъл Хигинс беше свикан да направи изказване и да изясни публично позицията си по въпроса за Украйна, откакто брачната половинка му Сабине написа спорно писмо до вестник " The Irish Times " по отношение на спора сред Киев и Москва, заяви " The Independent ".

В посланието си първата дама на Ирландия написа, че сраженията ще продължат, " до момента в който светът не убеди президентите на Русия и Украйна, Владимир Путин и Володимир Зеленски, да се съгласят на преустановяване на огъня и договаряния ". С това писмо Сабине Хигинс провокира вълна от рецензии против себе си от страна на ирландските депутати. Депутатът от Fianna Fail Малкълм Бърн да вземем за пример окачестви като отблъскващ обстоятелството, че писмото след това се е появило на формалния уеб страница на ирландския президент.

" Хигинс има право на персонално мнение, само че решението да разгласява писмото на уеб страницата на президента повдига съществени въпроси. Президентът на Ирландия би трябвало ясно да изрази безапелационната си поддръжка за народа на Украйна и да съобщи, че ние държим Русия виновна за спора ", сподели той. Сенаторът от Fine Gael Джон Макгахон разкритикува писмото в Twitter, като го назова " несвоевременно, неуместно и неприятно ". Както отбелязва " The Independent ", самият ирландски държавен глава към момента не е коментирал обстановката./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР