Ирландският парламент гласува „за“ Саймън Харис като нов министър-председател на

...
Ирландският парламент гласува „за“ Саймън Харис като нов министър-председател на
Коментари Харесай

Саймън Харис е новият премиер на Ирландия


Ирландският парламент гласоподава „ за “ Саймън Харис като нов министър-председател на страната.

Предшественикът му Лео Варадкар ненадейно се отдръпна предишния месец, като уточни персонални и политически аргументи.

37-годишният Харис ще стане най-младият министър-председател на Ирландия, когато бъде публично вписан в служба на гала с присъединяване на президента на страната.

Дясноцентристката партия „ Фине Гейл “ - част от трипартийна ръководеща коалиция - избра Харис за собствен водач след оставката на Варадкар.

На 9 април депутатите гласоподаваха с 88 против 69 гласа в интерес на това той да стане министър председател.

" Поемам ангажимент да направя всичко допустимо, с цел да оправдая доверието, което ми гласувахте през днешния ден. Това значително е държавно управление на партньорството и аз имам намерение да ни повеждам в духа на единството, съдействието и взаимното почитание ", съобщи Харис в Народното събрание.

" Искам да внеса нови хрумвания и нова сила и се надявам на нова съпричастност в публичния живот. Времето сигурно е малко, а има доста работа за извършване ", добави той.

Варадкар съобщи при подаването на оставката си, че към този момент не усеща, че е " най-хубавият човек ", който да управлява Ирландия.

Напускащият водач, който при избирането си също беше най-младият министър председател, съобщи, че " постоянно е знаел ", че Харис ще заеме най-високия пост.

" Това може би е станало малко по-рано, в сравнение с той може би е възнамерявал или очаквал. Но аз знам, че той ще се оправи с тази задача ", сподели Варадкар.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР