Ирландският евродепутат Клеър Дейли пристигна сутринта в Поморие за среща

...
Ирландският евродепутат Клеър Дейли пристигна сутринта в Поморие за среща
Коментари Харесай

Скандал при пристигането на евродепутата Клеър Дейли в Поморие |

Ирландският евродепутат Клеър Дейли дойде сутринта в Поморие за среща с ирландски притежатели на жилища и представители на разнообразни институции в апарткомплекса " Сънсет Ризорт ", заяви бТВ.

" Аз съм представител на изборен регион в Дъблин, от където са и притежателите, които имат проблем с комплекса. Беше ми казано, че ще е частна среща, с цел да разгадаем техните проблеми ", съобщи Дейли. 

Видимо раздразнена от наличието на публицистите, евродепутатът напусна срещата, преди да е почнала. 

" Ще се върна назад, когато медиите си тръгнат ", безапелационна бе тя. 

Ирландските притежатели са 80 от общо 1000 и отхвърлят да заплащат за такса поддръжка на общите елементи в комплекса от години. 

В Резолюцията за България, която бе призната от Европейския парламент по самодейност на Дейли, казусът с Поморие бе включен като образец за неспазване на върховенството на закона. 

Кметът на Поморие Иван Алексиев я упрекна в спор на ползи. Още с влизането на Дейли Алексиев нападна с думите: " Вие желаете с политически цели да решите един частен спор, което е неприемливо за политик от висша класа като вас ". 

Той попита Дейли дали ще се извини на Поморие за това, че е вкарала този " противен текст в Резолюцията ".

" Нямам никакъв частен интерес за нищо в България. Аз съм тук, с цел да разреша тези проблеми, които са продължавали години наред ", обясни ирландският евродепутат.

" Искат самостоятелни партиди. Комплексът е строен с позволение, което е издадено преди 2004 година и това е повода да е построена централна инфраструктура. Това е и повода да не е толкоз елементарно механически партидите да се отделят ", изясни Николай Павлов, шеф на комплекса. 

" Ако не плащаш тази такса - нямаш вода и ток. За това съм тук, тъй като съществени човешки права са нарушени. 3000 евро е таксата на година ", сподели Дейли. 

Смятаме, че таксите са прекомерно високи - 15 евро на кв. м. Дори по време на пандемията нямаме ток и вода да измием, съобщи Джери Мълви, притежател на апартамент. 

" Не съм от никоя партия, само че без Клеър Дейли щяхме да бъдем изгубени. Тя повдигна въпроса с корупцията, която се случва тук ", допълни Катрин Райли, притежател на апартамент. 

Клеър Дейли ще взе участие в антиправителствения митинг на следващия ден.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР