Ирландската нискотарифна авиокомпания Райънеър (Ryanair) отчете днес загуба от 355

...
Ирландската нискотарифна авиокомпания Райънеър (Ryanair) отчете днес загуба от 355
Коментари Харесай

Райънеър с по-малка годишна загуба и надежда за завръщане към разумна рентабилност

Ирландската нискотарифна самолетна компания " Райънеър " (Ryanair) регистрира през днешния ден загуба от 355 милиона евро за 12-те месеца до края на март и съобщи, че не може да показа прогнози, само че чака завръщане към " рационална доходност " през тази година, съобщи Ройтерс.

Авиопревозвачът, който прави повече полети от която и да е друга европейска самолетна компания съгласно регулатора на въздухоплаването " Евроконтрол " (Eurocontrol), предвижда да усили пасажерите си до 165 милиона тази година по отношение на 97 милиона преди година и рекордните 149 милиона преди пандемията от ковид.

Неговият общоприет шеф Майкъл О'Лиъри обаче съобщи, че към този момент не е изключително практично и даже е невероятно да се уточни диапазон за предстоящите облаги поради рисковете, свързани с войната в Украйна и донякъде стихналата пандемия. Той добави, че резервациите са се нараснали през последните седмици. " Райънеър " демонстрира прочут оптимизъм за цените през лятото, в пиковия сезон, като чака цените да са малко над предпандемичните нива вследствие на засиленото търсене.

Загубата от 355 милиона евро за финансовата година е по-малка от предстоящата от анализаторите загуба от 370 милиона евро и от загубата от 1 милиард евро през миналата финансова година.

За финансовата година, завършила през март 2020 година, самолетната компания регистрира облага от 1 милиард евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР