Ирландия е една от подценяваните дестинации в Европа, но е

...
Ирландия е една от подценяваните дестинации в Европа, но е
Коментари Харесай

Непознатата Ирландия - дом на легенди и най-стария пъб

Ирландия е една от подценяваните дестинации в Европа, само че е същинска съкровищница за разнообразни, и то все мощни преживявания. Родината на рок бандата U2 и фамозната ирландска бира има изумителна природа, доста митове и най-малко 100 аргументи да я посетите най-малко един път в живота си.

Ето някои от тях:

Да почетете в Тринити Колидж

Основан от Елизабет I през 1592 година, Тринити Колидж е най-престижният университет в Ирландия, където са учили писателите Оскар Уайлд, Джонатан Суифт и Самюел Бекет. Във превъзходната му библиотека се крие така наречен Дълга стая, където се съхраняват типичен творби на ирландската литература, както и Книгата на Келс - ръкопис от 9 век. 



Да посетите замъка Килкени

Построен към 1195 година след норманското завземане на Ирландия, замъкът Килкени в началото е планиран да пази и управлява избрани пътища. През последните 800 години той е претърпял доста промени и разширения и в този момент е отворен за локалните хора и гостите на града. Розовата градина и чайната на Килкени са измежду най-красивите места тук. 
    View this post on Instagram           
A post shared by Tom | Ireland | Travel Vlogger (@toms_tours)

Да пиете едно в един от най-старите пъбове в Европа

Sean’s Bar е най-старият пъб в Европа и се намира в Атлон, Ирландия. Мястото  фигурира в историческите летописи от 900 години и по тази причина е рекордьор в Книгата на върховете Гинес. Гостите, отседнали покрай Дъблин, могат също да се отбият за по халба бира в The Brazen Head – пъб, който съществува от 1168 г. 
    View this post on Instagram           
A post shared by Kevin Bradshaw (@thebradshaw7)

Да научете повече за Изумрудения остров

Пътуването до Ирландия е идеалната опция да научите повече за нейната бурна история - от келтските корени до вътрешните спорове с терористичната формация ИРА. Ще се запознаете с галския генезис на Изумрудения остров, до момента в който изследвате страната и посещавате културни й обекти.

Да разгледате окръг Кери

Ако обичате пътешествията, Ring of Kerry е един от най-живописните направления за шофиране в Ирландия. В Графство Кери се намира и известната бездна на Дънлоу и красивият полуостров Дингъл. Пейзажът се редува с тучни долини, бели пясъчни плажове и спиращи дъха гледки.

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР