IRIS Solutions сключи договор за стратегическо партньорство с Инвестбанк АД

...
IRIS Solutions сключи договор за стратегическо партньорство с Инвестбанк АД
Коментари Харесай

Инвестбанк и Iris Solutions в стратегическо партньорство

IRIS Solutions подписа контракт за стратегическо партньорство с „ Инвестбанк ” АД за консолидиране на услугите за отворено банкиране в разнообразни бизнес посоки на банката. Благодарение на предоставените решения и услуги от страна на IRIS Solutions, „ Инвестбанк ” АД ще доразвие даването на новаторски финансови услуги, персонализирани предложения и нови способи за заплащане.

„ Инвестбанк “ АД е една от най-динамично разрастващите се българска банки през последните години. Тя уголемява наличието си на финансовите пазари посредством обогатено портфолио от дигитални  артикули, съвременни услуги и самостоятелен метод към всеки клиент.

Партньорството на IRIS Solutions и „ Инвестбанк ” АД включва внедряването на решение за мултибанкинг в цифровите канали на банката, взаимно показване на нов вид платежни терминали, основани на транзакции от вид “сметка-към-сметка ”, консолидиране на данни, получавани през отворено банкиране в процесите за онлайн онбординг на клиенти, кандидатстване за кредитни артикули, в това число обогатяване на индикаторите, употребявани в кредитния скоринг на банката с данни от транзакционното държание на клиентите. Новите цифрови услуги дават опция на чиновниците на банката да разполагат с същинска картина за финансовата непоклатимост на клиентите си и ще вземат по-лесно и бързо осведомено решение при разпределяне на заеми.

„ Това стратегическо партньорство е поредна крачка в посока налагането на отвореното банкиране като един от факторите с най-значимо присъединяване в дигитализирането на финансовите услуги на българския пазар ”, съобщи Галя Димитрова, шеф на IRIS Solutions. IRIS Solutions е платежна институция, лицензирана от Българска народна банка за услугите по доставка на информация

по сметка и иницииране на заплащане. Дружеството предлага своите услуги на пазарите в България, Гърция и Румъния. Сред клиентите на IRIS Solutions са Банка ДСК, Инвестбанк, Софийска вода, Токи пауър, Микроинвест и други.

Стратегическото партньорство сред „ Инвестбанк “ АД и IRIS Solutions e значима стъпка от цялостния развой на цифровизация на „ Инвестбанк “ АД в последните години.

„ Интеграцията на система за отворено банкиране е напълно нова посока в повишение качеството на обслужване на нашите клиенти. По този метод ще съумеем да доразвием капацитета, който оферират актуалните технологии и да реализираме сигурни и налични платежни решения “, разяснява Светослав Миланов, Изпълнителен шеф и Председател на Управителния съвет на „ Инвестбанк “ АД.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР