Иранският ядрен учен Мохсен Фахризаде се е движел с бронирана

...
Иранският ядрен учен Мохсен Фахризаде се е движел с бронирана
Коментари Харесай

Технологията на атентата: Иранският ядрен учен убит с дистанционно управляеми автомати

Иранският нуклеарен академик Мохсен Фахризаде се е движел с бронирана кола, само че излизайки от нея, е бил погубен с отдалечено управляемо автоматизирано оръжие. Това заяви през днешния ден организация ФАРС, представена от ТАСС.

Ученият пътувал със брачната половинка си от град Ростамкола в северната провинция Мазандаран към Абсард в провинция Техеран. Придружавала го защита с три автомобила.

Първата кола от ескорта избързала напред, с цел да ревизира обстановката по пътя. После Фахризаде чул звук от улучили автомобила патрони и излязъл на открито, тъй като помислил, че има някакъв проблем с мотора.

Срещу него било стреляно с отдалечено управляемо автоматизирано оръжие от автомобил " Нисан ", от разстояние близо 150 метра. После нисанът бил взривен. Организаторите на атентата не са били на мястото.

По данни на организацията ученият бил улучен с четири патрона. Няколко други улучили негов телохранител. Фахризаде бързо бил откаран в болница, само че лекарите не съумели да го спасят. Собственикът на нисана бил напуснал Иран на 29 октомври.

Разузнавателните служби на Иран са получили информация за уредниците на убийството, заяви през днешния ден министерството на информацията. Информацията ще бъде оповестена по-късно, се добавя в текста, представен от организация ФАРС.

В петък иранската организация заяви за атентата против Фахризаде, началник на проучвателен център към иранското министерство на защитата. По-късно ведомството удостовери, че ученият е бил ранен и е умрял в болничното заведение. Външният министър Мохамад Джавад Зариф съобщи, че има " съществени индикации за роля на Израел " в убийството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР