Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан заяви, че е възможно да

...
Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан заяви, че е възможно да
Коментари Харесай

Иран: Възможно е да се открият нови фронтове срещу Израел

Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан съобщи, че е допустимо да се открият нови фронтове против Израел, в случай че той продължи офанзивата против Газа, съобщи Анадолската организация.


Първият посланик на Иран направи това изказване пред основания в Бейрут канал Al Mayadeen при идването си в Бейрут рано на 13 октомври.

Той сподели също, че почналата от Хамас интервенция " Потоп в Ал-Акса " е в отговор на " закононарушенията на ционисткото образувание ", визирайки Израел.

Амир-Абдолахиан съобщи, че " мюсюлманските страни и нации не одобряват продължаващите нарушавания против палестинския народ ".

Той акцентира, че " Израел и неговите поддръжници " носят цялостна отговорност за резултатите от продължаващите набези против палестинския народ ".

Висшият ирански посланик съобщи също по този начин, че договарянията, които Иран води със Саудитска Арабия, идват като част от тактиката на Техеран за поддръжка на Палестина.

Като съществено развиване в хода на израелските офанзиви против Газа, Израел осведоми Организация на обединените нации за нуждата от евакуация на северната част на линията Газа в границите на 24 часа.

Израелската войска осведоми Организация на обединените нации, " че цялото население на Газа на север от Вади Газа би трябвало да се реалокира в южната част на Газа в границите на идващите 24 часа ", съобщи представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик на 12 октомври.

Продължаващият спор стартира, когато палестинската терористична формация Хамас стартира интервенция " Потоп в Ал-Акса " - многостранна изненадваща офанзива, която включваше изстрелване на ракети и навлизане в Израел по суша, море и въздух.

От Хамас обявиха, че това е възмездие за щурма на джамията Ал-Акса в окупирания Източен Йерусалим и възходящото принуждение на израелските заселници против палестинците.

В отговор израелските военни започнаха интервенция " Железни мечове " против цели на Хамас в линията Газа.

Броят на палестинците, убити от израелските офанзиви против обсадената Ивица Газа, набъбна до 1537 души, заяви Министерството на здравеопазването в Газа. Сред починалите са 500 деца и 276 дами. Повече от 6 600 души са били ранени.

Междувременно броят на починалите вследствие на интервенцията на Хамас в Израел доближи 1300 души, а броят на ранените бе разгласен за 3300 души, съгласно израелската социална радиотелевизионна корпорация./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР