Иранският президент Ебрахим Раиси ще посети Дамаск в близко бъдеще,

...
Иранският президент Ебрахим Раиси ще посети Дамаск в близко бъдеще,
Коментари Харесай

Иранският президент ще посети Сирия в близко бъдеще

Иранският президент Ебрахим Раиси ще посети Дамаск " в близко бъдеще ", като това ще бъде първото му пътешестване до Сирия от началото на гражданската война в страната, съобщи в петък иранският външен министър.

Проправителственият сирийски вестник " Ал-Ватан " заяви, че Раиси ще посети Дамаск в сряда, посочи Агенция Франс Прес.

" Изготвихме стратегия... за посещаване " на Раиси в Сирия, съобщи външният министър Хосейн Амир-Абдолахиан на конференция в иранското посолство в Бейрут, като добави, че пътуването ще се състои " в близко бъдеще " .

Планираното посещаване е в подтекста на " многостранното " съдействие сред Техеран и Дамаск, добави той, съгласно формалния превод на арабски език, като назова връзките сред двете страни " отлични ".

Иран е главен съдружник на президента Башар Асад и оказва финансова и военна поддръжка на неговия режим по време на 12-годишния спор в Сирия.

Амир-Абдолахиан означи, че страната му е изпратила " военни съветници " в помощ на държавното управление от началото на войната.

Планираното пътешестване на Раиси идва на фона на доближаването сред районните противници Иран и Саудитска Арабия и засилената арабска ангажираност с Дамаск.

Амир-Абдолахиан съобщи, че размириците сред Рияд и Техеран ще имат " позитивни последствия за целия район и в частност за Ливан ".
 Анкара разиска с Москва, Дамаск и Техеран изтеглянето на войските си от Сирия
Анкара разиска с Москва, Дамаск и Техеран изтеглянето на войските си от Сирия

Турция и Русия дефинираха диалозите за градивни

Асад посети Техеран през май предходната година , като това беше едвам второто му докладвано пътешестване до Ислямската република от началото на войната през 2011 година

По време на пътешестване до Дамаск през януари Амир-Абдолахиан съобщи, че Асад е поканил Раиси да го посети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР