Иранският нападател Мехди Тареми разкри в четвъртък, че играчите от

...
Иранският нападател Мехди Тареми разкри в четвъртък, че играчите от
Коментари Харесай

Мехди Тареми: Не искам да говоря за политика

Иранският нападател Мехди Тареми разкри в четвъртък, че играчите от националния тим не са положени на " никакъв напън " за това, че не пяха химна преди първия им мач на Мондиала против Англия. Те направиха това в символ на взаимност с митингите в страната.

" Не обичам да приказвам по политически тематики, само че ние не поносим никакъв напън ", съобщи централният нападател на Порто, представен от организация " Франс прес ".

Тареми, който вкара два гола против Англия, отхвърли да се изкаже да обстановката в Иран и митингите, които бяха предизвикани от гибелта на младата Махса Амини на 16 септември. Тя беше задържана от полицията за това, че не съблюдава прецизния код на обличане за дамите, натрапен от властта.

" Знам, че този вид въпроси ще бъдат заложени, само че каквото и да кажа, няма огромно значение, тъй като някои ще напишат това, което желаят. Не желая да приказвам на политически тематики, с изключение на в частни диалози или в профилите ми в обществените мрежи ", сподели Мели преди втория мач на отбора против Уелс от Група " F ".

" Дошли сме да играем футбол, освен ние, само че и всички в Катар. Аз и хиляди хора като мен нямаме власт да променим нещата ", добави иранският национал.

Селекционерът на Иран Карлош Кейрош също уточни, че не трябва да се смесват спортът и политиката.

" Право на пресата е да задава въпроси, които намира за точни, а нашето право е да отговаряме, както желаеме. Но това, което намирам за необичайно, като непретенциозен жител на света, е да не се задават тези въпроси и на другите треньори на национални тимове, където също има проблеми от време на време. Не е постоянно единствено на иранците да се задават въпроси за правата на индивида ", добави португалският треньор.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР