Иранските власти освободиха руската журналистка Юлия Юзик, арестувана в началото

...
Иранските власти освободиха руската журналистка Юлия Юзик, арестувана в началото
Коментари Харесай

Иран освободи арестуваната руска журналистка

Иранските управляващи освободиха съветската журналистка Юлия Юзик, задържана при започване на месеца, и тя отпътува за Москва, заяви ТАСС, като се базира на изказване на съветското посолство в Техеран.

" В резултат на взаимните старания на министерството на външните работи на Русия и посолството на Руската федерация в Техеран, иранската страна взе решение да освободи съветската гражданка Юлия Юзик. Рано сутринта на 10 октомври с полет на " Аерофлот " тя излетя от Иран за Москва ", се споделя в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

Юзик беше арестувана на 2 октомври в хотел в Техеран, където бе отседнала. Посолството на Русия твърди, че тя не уведомила дипломатическата задача за проблемите, свързани с отнемането на паспорта й на летище " Имам Хомейни ".

Юзик е работила като кореспондент в ростовския кореспондентски пункт на вестника и в списание " Русский Newsweek ". От 2003 година се занимава с литературна работа и журналистически следствия. През 2003 година разгласява книгата " Годениците на Аллах " ( " Невесты Аллаха " ), преиздадена в девет страни, създател е и на книгата " Беслански речник " ( " Бесланский словарь " ).

Iran has freed Russian journalist Yulia Yuzik after holding her for a week for unknown reasons. https://t.co/OzFC7fbd3X

— Radio Free Europe/Radio Liberty (@RFERL) October 10, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР