Иранските доставки на дронове за Русия са част от терористичен

...
Иранските доставки на дронове за Русия са част от терористичен
Коментари Харесай

Зеленски поиска и Иран да бъде държан отговорен за атаките с дронове

Иранските доставки на дронове за Русия са част от " терористичен интернационал " и на двете страни ще бъде потърсена отговорност за тези закононарушения.

Това съобщи украинският водач Володимир Зеленски след следващия съветски обстрел с безпилотни летателни средства.

В същото време президентът направи пресмятане, че 30 дрона са били свалени от украинската противовъздушна защита.

 
Понеделнишката заран в няколко района и града на Украйна беше унищожена от присъщия тон на ирански дронове Шахед. Но множеството от тях за благополучие не съумяха да доближат задачите си. 30 шахеда бяха свалени – не е по никакъв начин зле. Благодаря на всички наши зенитни бойци, водачи и мобилни огневи групи за този резултат и за отбраната на украинското небе.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

Зеленски дефинира като съществена задача за всички украинци, които имат въздействие в медиите и на запад, е набиране на още по-широко поддръжка през идната година. Подкрепа най-много във връзка с защитата – повече артилерийски системи, снаряди, танкове, съвременни и ефикасни противовъздушни системи, дългобойни системи за залпов огън и други.

В нехарактерно отклоняване от обичайното наличие на обръщенията си, Зеленски се обърна към Грузия да освободи от пандиза за лекуване някогашния президент Михаил Саакашвили, който за известно време беше и шеф на Одеска област в Украйна.

В момента Саакашвили кара втора гладна стачка в пандиза и положението му е неприятно. Зеленски моли към грузинските управляващи да проявят благосклонност и да пуснат Саакашвили да бъде прегледан на Запад. Има опасения, че той е бил токсичен.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР