Иранската елитна Революционна гвардия и първият вицепрезидент Мохамад Мохбер се

...
Иранската елитна Революционна гвардия и първият вицепрезидент Мохамад Мохбер се
Коментари Харесай

Иран се закле да отмъсти след най-голямата атака след революцията от 1979 г

Иранската елитна Революционна армия и първият вицепрезидент Мохамад Мохбер се заклеха да отмъстят в четвъртък за детонациите, които убиха над 100 души на гала в памет на основния пълководец Касем Солеймани, който беше погубен от американски дрон през 2020 година

„ Ще им бъде даден доста мощен ответен удар от ръцете на бойците на Солеймани “, сподели Мохбер пред кореспонденти в болница, където някои от ранените се лекуват след най-кървавата офанзива от Ислямската гражданска война през 1979 година насам.

Никой не пое отговорност за гърмежите. Висш чиновник в Съединени американски щати Администрацията на президента Джо Байдън съобщи, че гърмежите наподобява съставляват „ терористична офанзива “ от типа, осъществяван в предишното от бойци на „ Ислямска страна “.

В изказване управляващите в Иран описаха офанзивата от сряда като нерешителен акт, „ ориентиран към основаване на неустановеност и търсене на възмездие против дълбоката обич и лоялност на нацията към Ислямската република “.

Иранската елитна Революционна армия съобщи, че нападението „ укрепва решимостта за уверено и заслужено наказване на причинителите “.

Иранският президент Ебрахим Раиси осъди " отвратителното и нечовешко закононарушение ", а висшият водач на Иран, аятолах Хаменей, даде обещание възмездие за двойните атентати.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР