Иранската армия започна учение на сухопътните си войски по крайбрежието

...
Иранската армия започна учение на сухопътните си войски по крайбрежието
Коментари Харесай

Иран започна внезапно учение с командоси и изтребители

Иранската войска стартира обучение на сухопътните си войски по крайбрежието на Оманския залив, заяви държавната телевизия. То е най-новото от серия неочаквани учения на фона на изострено напрежение към иранската нуклеарна стратегия и на акция на Вашингтон за напън върху Иран, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на AP.

Според информацията в годишното обучение вземат участие командоси и десантни елементи дружно с изтребители, хеликоптери и военнотранспортни самолети. Маневрите се следят от началника на генералния щаб на иранската войска ген. Абдолрахим Мусави. Иран в последно време зачести военните учения като част от изпитание да окаже напън на новото държавно управление на определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън за нуклеарното съглашение, от което президентът Доналд Тръмп излезе. Байдън преди е казвал, че Вашингтон може да се върне в многостранното съглашение, чиято цел е да ограничи иранската нуклеарната стратегия.

В събота иранският паравоенен Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война също имаше обучение, на което по симулирана цел на разстояние към 1800 км във вътрешността в Индийския океан беше изстреляна противокорабна балистична ракета, а ден преди този момент въздушните войски на гвардейците задействаха в голямата пустиня на Централен Иран ракети земя-земя и дронове против " бази на конвенционален съперник ".

Миналия четвъртък иранските военноморски сили изстреляха крилати ракети в границите на военноморско обучение в Оманския залив, което наподобява е било следено от американска нуклеарна подводница. По-рано през предходната седмица спомагателни войски на Революционната армия направиха лимитирано обучение в Персийския залив след огромни маневри по-рано през януари, в които участваха единствено дронове и които обгърнаха половината страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР