Иранската армия предупреди днес, че ще се изправи срещу враговете,

...
Иранската армия предупреди днес, че ще се изправи срещу враговете,
Коментари Харесай

Иранската армия: Ще се изправим срещу враговете

Иранската войска предизвести през днешния ден, че ще се изправи против враговете, с цел да подсигурява мира и сигурността на страната, на фона на вилнеещите митинги след гибелта на жена, задържана от нравствената полиция, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В цялостен Иран през последните дни има демонстрации поради случая с 22-годишната Махса Амини, умряла предходната седмица, откакто била задържана за носене на " неуместно облекло ".

" Тези обезверени дейности са част от злостната тактика на врага за намаляване на законната  власт ", увери иранската войска в изказване.

По последни данни при митингите са починали 26 души, измежду които служители на реда, заяви иранската държавна телевизия, само че не даде детайлности.

За през днешния ден в Иран са планувани проправителствени демонстрации.

Протестиращите в столицата Техеран и други ирански градове подпалиха полицейски сектори и транспортни средства. Няма признаци, че възмущението от гибелта на Махса Амини е отслабнало, има известия за набези и против силите за сигурност.

Случаят още веднъж разпали гнева от разнообразни проблеми, измежду които тежкото състояние на стопанската система, разтърсена от интернационалните наказания, и рестриктивните мерки на персоналните свободи, в това число строгия кодекс за обличане на дамите.

Управляващите в Иран духовници се опасяват от обновяване на митингите от 2019 година, които избухнаха поради повишаването на бензина и станаха най-кървавите в историята на Ислямската република.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР