Иранската армия показа най-новата си подземна военновъздушна база, наричана Орел

...
Иранската армия показа най-новата си подземна военновъздушна база, наричана Орел
Коментари Харесай

Иранската армия показа най-новата си подземна военновъздушна база

Иранската войска сподели най-новата си подземна военновъздушна база, наричана " Орел 44 ", заяви иранската публична информационна организация ИРНА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това е една от най-важните авиобази на армията. Тя разполага с крилати ракети с огромен обхват и е издигната в земните глъбини, " отбелязва ИРНА.

Базата може да приема и оперира с разнообразни видове изтребители и бомбардировачи, както и с дронове. В нея са оборудвани наблюдателни и командни постове, хангари и механически цехове за поддръжка, навигационни и полетни уреди, хранилища за гориво и други

" Орел 44 " е една от няколкото подземни авиобази, построени през последните години в разнообразни планински региони на Иран за потребностите на Военновъздешните сили. Те улесняват иранските Военновъздушни сили да извършват въздушни интервенции от непредвидени направления и време, акцентира ИРНА.

Също през днешния ден Иран показа и два нови спътника " Нахид 2 " и " Толо 3 ", заяви полуофициалната организация Фарс.

По нейни данни " Нахид 2 " е телекомуникационен сателит, който ще може да бъде употребен в продължение на две години. Предполага се, че ще бъде изведен в околоземна орбита на височина от 500 км над земната повърхнина. Другият сателит, " Толо 3 ", ще бъде най-големият и тежък спътник, строен на територията на Ислямската република. Той тежи не по-малко от 100 кг.

Иранските експерти демонстрираха и първи фотоси от космоса, направени от иранския сателит " Хайям ", който беше изстрелян на 9 август предходната година от космодрума Байконур. Фарс означи, че фотоизображенията скоро ще бъдат предоставени разполагаем иранските картографи, с цел да могат да ги употребяват в работата си.

Иран сложи началото на галактическата си стратегия през 2004 година Ислямската република е измежду деветте страни в света, произвеждащи спътници, паралелно с страни като Съединени американски щати и Русия. Иран е и една от 24-те страни при учредяването през 1959 година на Комитета на Организация на обединените нации по потреблението на космоса за мирни цели.

През 2017 година в Иран беше открит Космическият център " Имам Хомейни ", който се употребява за потребностите на локалната аерокосмическа индустрия. Центърът може да реализира подготовка, изстрелване, ръководство и следене при полет на галактически апарати в ниска околоземна орбита.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР