Иранецът Мехран Давари е бил освободен от бежанския лагер в

...
Иранецът Мехран Давари е бил освободен от бежанския лагер в
Коментари Харесай

Няма да екстрадират Мехран Давари в Иран!

Иранецът Мехран Давари е бил освободен от бежанския лагер в „ Бусманци “. Това е станало допустимо, откакто е била записана следващата му молба за протекция. Решението дали тя ще бъде утвърдена се чака от Държавната организация за бежанците. Задържането на Мехран, който живее от 13 години у нас и даже е кръстен в православен храм, провокира социална реакция и петиция с подписите на 5500 души.

„ Отново съм на открито и съм благополучен. Искам да ви кажа, че съм доста признателен, не знам по какъв начин да ви благодаря, с изключение на да ви целувам ръцете. Толкова сте топли, готини хора… Ето за какво не желая да напущам България ”, показа Мехран пред Нова тв.

„ В случая в действителност решаваща роля изигра цялостната гражданска поддръжка и оценката на неговата бежанска история, невиждано. Ние видяхме една извънредно дейна част от българското общество, която изрази своето мнение във връзка с една бежанска история на човек от Иран. За това, че не можем да го върнем там и ние, като страна, би трябвало да му предоставим статут. Няма заплаха Мехран да бъде депортиран в Иран ”, съобщи Диана Радославова, юрист на мъжа.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР