Иран заяви днес, че е екзекутирал четирима диверсанти, свързани с

...
Иран заяви днес, че е екзекутирал четирима диверсанти, свързани с
Коментари Харесай

Иран екзекутира четирима диверсанти, свързани с Мосад

Иран съобщи през днешния ден, че е екзекутирал четирима диверсанти, свързани с израелската разследваща работа Мосад, съобщи Ройтерс, като се базира на иранската новинарска организация Мизан, която е обвързвана с иранската правосъдна власт.

" Четирима членове на диверсионен екип, обвързван с ционисткия режим, които са направили огромни дейности против сигурността на страната, като са работили под управлението на представители на Мосад, бяха екзекутирани тази заран след юридически процедури ", се споделя в информация на организация Мизан.
В известието се показва, че те са отвлекли няколко чиновници от иранските сили за сигурност, с цел да извлекат информация от тях. Освен това съгласно обвиняването те са палили коли и жилища на чиновници на иранското разузнаване.

От листата с имената на четиримата екзекутирани излиза наяве, че измежду тях има и една жена. Агенцията не оповестява по какъв метод е изпълнено наказването, само че Иран най-често ползва обесване.

Агенция Мизан оповестява, че няколко лица, сътрудничели на екзекутираните диверсанти са получили присъди от по 10 години затвор.

Това стана по-малко от седмица след хипотетичен израелски въздушен удар, при който беше погубен почитан ирански военачалник в Сирия. Иран и Израел от години се упрекват взаимно в шпионаж и водене на война в сянка.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи предишния месец, че Иран прави изтезания " с тревожни темпове ", като от януари до юли годината броят им е бил не по-малко от 419.

Иран съобщи, че по-рано този месец е екзекутирал израелски разузнавач от Мосад, упрекнат в издаване на класифицирана информация. През януари някогашният иранско-британски министър на защитата Али Реза Акбари беше обесен за хипотетично съдействие с английската загадка разследваща работа Разузнавателна служба на Великобритания.

През 2020 година Иран екзекутира мъж, наказан за приключване на информация към Съединени американски щати и Израел за изтъкнат военачалник от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, погубен в Ирак при офанзива с американски дрон
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР