Иран затвори границите си с Ирак и призова гражданите си

...
Иран затвори границите си с Ирак и призова гражданите си
Коментари Харесай

Иран затвори границите си с Ирак

Иран затвори границите си с Ирак и прикани жителите си да заобикалят да пътуват до прилежащата страна, оповестява " Ройтерс ".

Мярката идва на фона на откакто авторитетният шиитски свещеник

При тежки конфликти в Багдад през вчерашния ден откакто ал- Садр прикани лоялните си пподдръжници да щурмуват държавния замък и да се бият със съперническите групи.

Милиони иранци пътуват до иракския град Кербала всяка година за религиозния празник Арбаин , който отбелязва края на 40-дневния интервал на печал за внука на пророка Мохамед, имам Хюсеин. Тази година Арбаин се пада на 16-17 септември.
 Ирак наложи полицейски час след митинги поради отдръпването на Садр
Ирак наложи полицейски час след митинги поради отдръпването на Садр

До конфликти сред поддръжници и съперници се е стигнало в Багдад

" Границата с Ирак е затворена. Поради опасения за сигурността е належащо иранците да се въздържат от пътешестване до Ирак до второ разпореждане " , съобщи заместник-министъра на вътрешните работи на Иран Маджид Мирахмади.

Иранската държавна телевизия заяви, че са прекъснати всички полети до Ирак " до второ разпореждане заради продължаващите вълнения ".

" Опитваме се да организираме незабавен полет, с който да върнем иранци от Ирак и Багдад, които сега са на летището. Надяваме се да ги евакуираме през днешния ден ", осведомиха иранските управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР