Иран започна с победа участието си в нашата четвърта група

...
Иран започна с победа участието си в нашата четвърта група
Коментари Харесай

Иран с лесна победа преди мача с националите ни

Иран стартира с победа присъединяване си в нашата четвърта група на Световното състезание по волейбол за мъже, което продължава в Италия и България. Азиатският отбор завоюва чиста победа с 3:0 над Пуерто Рико. Иран стартира доста по-добре срещата и небрежно поведе с 3:0, а при първото техническо спиране резултатът бе 8:5 в интерес на символичните домакини. Азиатците демонстрираха отлична игра, изключително на обсада, и започнаха да натрупа преднина, която доближи до 7 точки при 14:7, а при второто спиране резултатът бе 16:10 за иранците. Независимо че пропиля три гейм бола в края на първата част Иран съумя да я завоюва с 25:19.

През втората още веднъж Иран сподели доста добра игра и поведе с 5:1. При първото техническо спиране преднината на иранците бе  4 точки - 8:4. Отборът на Пуерто Рико не успяваше да се опълчи на мощната игра в офанзива и отличната отбрана на символичните домакини и при второто техническо спиране изоставаше с 6 точки - 10:16. Отборът на Пуерто Рико продължи да позволява доста неточности в офанзива и отбрана и не съумя да се опълчи на Иран и загуби втората част с 14:25.

Гостите демонстрираха доста по-добра игра при започване на третата част и съумях пъкъла поведат с 2 точки, само че позволиха равнене при 7:7. При първото техническо спиране резултатът бе 8:7 за Пуерто Рико. Иран съумя незабавно да изравни, след което и поведе в резултата, а при второто техническо спиране азиатският тим имаше преднина от 4 точки - 16:12. С доста мощна игра в края на гейма иранският отбор съумя да завоюва третата част с 25:18 и надлежно мача с 3:0.

След изиграването на първите две срещи в групата България и Иран имат по една победа, а Финландия и Пуерто Рико са с по една загуба.

Иран - Пуерто Рико 3:0 (25:19, 25:14, 25:18)
зала " Конгресна ", Дворец на културата и спорта;
съдии - Маамер Ел Кебуб /Алжир/ и Юри Рамирез Ортиз /Доминиканска република/.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР