Иран задейства батареи за противовъздушна отбрана рано тази сутрин след

...
Иран задейства батареи за противовъздушна отбрана рано тази сутрин след
Коментари Харесай

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

И ран задейства батареи за противовъздушна защита рано тази заран след известия за детонации покрай град Исфахан, заяви държавната осведомителна организация ИРНА, съобщи Асошиейтед прес.

За момента не е ясно дали страната е атакувана, отбелязва АП. Въпреки това напрежението остава високо в по-широкия периметър на Близкия изток след невижданата офанзива на Иран с ракети и дронове против Израел. Правителствен чиновник допусна, че ирански обекти може да са били атакувани с дронове.

Израелската войска не отговори незабавно на искане за коментар.

ИРНА съобщи, че Противовъздушна отбрана е стреляла в няколко провинции . Не се прецизира какво е предизвикало задействането на батареите, макар че хора в региона оповестяват, че са чули шума на детонациите.

Полуофициалните осведомителни организации Фарс и Тасним оповестиха за чутите гърмежи, без да показват причина. Държавната телевизия призна за " мощен звук " в региона.

В Исфахан има огромна военновъздушна база на иранската войска, както и обекти, свързани с нуклеарната стратегия на ислямската република.

Базираните в Дубай авиопревозвачи Emirates и FlyDubai започнаха да се отклоняват над Западен Иран към 4:30 сутринта локално време. Те не дадоха пояснение, макар че локални предизвестия към авиолиниите допускаха, че въздушното пространство може да е затворено.

Хосеин Далириан, представител на гражданската галактическа стратегия на Иран, написа в платформата X, че няколко дребни дронове " квадрокоптери " са били свалени. Не стана ясно къде се е случило това или дали е част от протичащото се в Иран.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР