Иран забранява полетите до и от Китай заради опасенията около

...
Иран забранява полетите до и от Китай заради опасенията около
Коментари Харесай

Иран и Узбекистан също забраняват полетите до Китай

Иран не разрешава полетите до и от Китай поради опасенията към разпространяването на ковид, заяви министърът на опазването на здравето Саид Намаки, представен от ирански медии и Ройтерс.

Макар да няма доказани случаи на евентуално смъртоносния вирус в Иран, като причина за взимането на тази превантивна мярка Намаки уточни решението на Световната здравна организация да разгласи изключително състояние, съобщи Българска телеграфна агенция.

Иранският вицепрезидент Есхак Джахангири акцентира, че марката ще е единствено краткотрайна.

Правителството на Узбекистан през днешния ден подреди на държавната самолетна компания да спре постоянните полети до и от Китай поради епидемията.

Стига да желаят, с чартърни полети в страната ще бъдат върнати узбекистански жители, с изключение на от Ухан, посочи кабинетът.

Туркемнистанските авиолинии, които са народен транспортьор на централноазиатската страна, прекратиха полетите си до и от Пекин, осведоми през днешния ден компанията. Мярката цели да предотврати разпространяването на вируса 2019-nCoV, което накара доста други страни да пресечен транспортните си връзки с Китай, се показва в изказването на превозвача.

Виетнам и Италия също стопираха всички полети от и до Китай, Израел забрани самолети от Китай да кацат на негова територия, а Съединени американски щати и Япония предложиха на жителите си да не пътуват до такава степен. Русия и Казахстан затвориха сухопътните си граници с Китай, а Монголия забрани идването на чужденци оттова.

Международното летище " Ербил " в Иракски Кюрдистан отхвърли достъп на трима китайски жители поради страховете към вируса, оповестиха през днешния ден управляващите, представени от Ройтерс. Пътниците са върнати в Дубай, откъдето са пристигнали в Ербил.

Авиокомпании от целия свят към този момент стопираха краткотрайно да летят до Китай. Сред тях са Ер Франс (Air France), Луфтханза (Lufthansa), Бритиш еъруейз (British Airway) и азиатската Лайън еър (Lion Air), които акцентираха като причина пониженото търсене или безпокойството на екипажите, както и Търкиш еърлайнс (Turkish Airlines).

Днес и Катар еъруейз (Qatae Airways) разгласи, че от понеделник няма да лети до континентален Китай до ново разпореждане, съобщи Ройтерс.

Три филипински самолетни компании също анулираха полети до и от Китай, заяви ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР