Иран ще продължи реализацията на ядрената сделка със своите партньори

...
Иран ще продължи реализацията на ядрената сделка със своите партньори
Коментари Харесай

Техеран ще продължи да спазва ядрената сделка


Иран ще продължи реализацията на нуклеарната договорка със своите сътрудници без Съединени американски щати, съобщи във вторник президентът на Иран Хасан Роухани в телевизионно послание.

"От този миг СВПД (Съвместният изчерпателен проект за действие) се реализира сред Иран и петте страни (Германия, Англия, Китай, Русия и Франция, бел. ТАСС), сподели той като означи, че договорката остава в действие при положение, че задачите ѝ бъдат достигнати взаимно с останалите страни членки на контракта.

"Иран от в този момент и отсега нататък ще следи деликатно по какъв начин петте други страни ще се отнасят към СВПД. Ако Иран осъзнае, че ползите му не са взето под внимание в границите на съглашението, то ще вземем нови решения. Ако съглашението си остане на хартия и не са обезпечени нашите ползи, то имаме явен път и сме подготвени за всевъзможни обстоятелства", сподели президентът. Роухани означи, че в този миг иранският народ "няма защо да се тревожи"

Иранският държавен глава означи, че Съединени американски щати в никакъв случай не са спазвали отговорностите си, до момента в който в това време Иран е спазвал всичките си договорености по нуклеарната договорка. "Днес видяхме коя страна не демонстрира почитание към интернационалните задължения", сподели той. "Радвам се, че проблематичният сътрудник напусна СВПД", приключи Роухани. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР