Иран ще продължи да изнася петрол въпреки американския натиск, твърди

...
Иран ще продължи да изнася петрол въпреки американския натиск, твърди
Коментари Харесай

Рохани: Иран ще изнася петрол въпреки щатските санкции

Иран ще продължи да изнася нефт макар американския напън, твърди президентът на страната Хасан Рохани, написа Investor.bg.

``
реклама

„ В идващите месеци американците ще открият, че ще продължим с износа на нефт ", съобщи Рохани във вторник в свое изказване по държавната телевизия. Той дефинира американския метод като „ лъжовен и неправилен “. Ако Съединени американски щати съумеят да намерят метод да спрат износа на нефт, ще бъде открита друга опция, разяснява той.

През предходната година американският президент Доналд Тръмп анулира интернационалното нуклеарно съглашение с Иран и наложи нови наказания. Наред с другото, те са ориентирани към значимите за Иран доходи от петролния бизнес. Съединени американски щати желаят изцяло да спрат иранските доставки на нефт и дават краткотрайни изключения единствено на няколко страни.

През предходната седмица държавното управление във Вашингтон разгласи края на изключенията и прикани купувачите на ирански нефт да прекратят покупките си до 1 май. В противоположен случай може да чакат наказания.

Целта на взетите от американската страна ограничения е да се ограничи нуклеарната стратегия на ислямската република посредством сериозен напън върху производството ѝ на нефт – главен стопански мотор на Иран.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР