Иран съобщи за нов технически напредък в обогатяването на уран.

...
Иран съобщи за нов технически напредък в обогатяването на уран.
Коментари Харесай

Иран съобщи за нов технически напредък в обогатяването на уран

Иран заяви за нов механически прогрес в обогатяването на уран. Страната продължава да развива нуклеарната си стратегия, до момента в който договарянията за възобновяване на нуклеарната договорка от 2015 година остават блокирани, съобщи БНР.

Според отчет на Международната организация за атомна сила ислямската република е почнала да зарежда каскадата от усъвършенствани центрофуги в подземния си цех във " Фордо ", осъвременен неотдавна за по-ефективна работа. Това техническо усъвършенстване дава опция по-лесно да се трансформира конфигурацията на каскадата и бързо да се минава от едно на друго равнище на обогатяване.

Международната организация за атомна сила заяви предишния месец, че Иран разполага с 43 кг уран, обогатен до 60%, което приближава страната до обогатяване от 90 на 100, належащо за изработката на бомба. Техеран твърди, че програмата му е за мирни цели. Миналия месец Иран изключи над 20 камери за наблюдаване от разнообразни обекти, свързани с нуклеарната сила, в цялата страна, които Международната организация за атомна сила следеше.

Проблемът се чака да бъде дискутиран по време на идните визити на американския президент е Джо Байдън идната седмица в Израел и Саудитска Арабия " Моето държавно управление ще продължи да усилва дипломатическия и икономическия напън, до момента в който Иран не се приготви още веднъж да съблюдава съглашението, също както съм подготвен да направя аз ", написа президентът на Съединените щати през вчерашния ден в публикация за " Вашингтон поуст ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР