Иран отново отправи остри заплахи към Израел. Командирът на Революционната

...
Иран отново отправи остри заплахи към Израел. Командирът на Революционната
Коментари Харесай

САЩ и Израел са застрашени от атаки от Иран, взеха сериозни мерки

Иран още веднъж насочи остри закани към Израел. Командирът на Революционната армия разгласи, че ще отвърне на хипотетичния израелски въздушен удар по иранското консулство в сирийската столица Дамаск. 

" Нито едно деяние на врага няма да остане без отговор ", съобщи военачалник Хосейн Салами в Техеран, откакто хиляди хора се събраха на погребението на починалите при офанзивата гвардейци и скандираха " Смърт на Израел " и " Смърт на Америка ".

Възможно е на прицел да се окажат цели както в Съединени американски щати, по този начин и в Израел, оповестяват американски медии, като се базират на представители на държавното управление. Според телевизионния канал CBS точната цел и времето на предстоящата офанзива са незнайни. Правителствените източници въпреки всичко допускат, че е допустимо нахлуване против израелски дипломатически обект още преди края на мюсюлманския месец Рамадан през идната седмица.

При въздушния удар по иранското посолство в сирийската столица Дамаск в понеделник бяха убити двама бригадни генерали и петима други членове на мощната иранска Революционна армия. Революционните гвардейци са елитната военна мощ на Иран и се считат за по-дееспособни от стандартните въоръжени сили на страната.

Иранските закани против Израел са били разисквани и в телефонния диалог сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и Нетаняху в четвъртък. По известия от Белия дом Байдън е дал ясно да се разбере, че Съединени американски щати ще поддържат Израел пред лицето при отбраната от тези закани.

CNN заяви, че Съединени американски щати интензивно се приготвят за сериозна офанзива през идната седмица. Високопоставени представители на американското държавно управление считат, че един ирански ответен удар е неминуем. Това съмнение се споделя и от израелска страна, пише DW.

С оглед на рисковата обстановка в региона на сигурността Израел краткотрайно приключи отпуските във всички бойни елементи. Израелската войска разгласи също по този начин готовност на резервистите за противоракетна защита.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР