Иран основният спонсор на тероризма в света. Това заяви вицепрезидентът

...
Иран основният спонсор на тероризма в света. Това заяви вицепрезидентът
Коментари Харесай

Иран е основният спонсор на тероризма според Майк Пенс

Иран главният спонсор на тероризма в света. Това съобщи вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс по време на Международната конференция за сигурност в Мюнхен.

По думите му Иран изнасят ракети и провокират интернационалните спорове като тези в Сирия и Йемен. Иран поставяли и под въпрос съществуването на Израел.

Според Пенс Техеран изрично пропагандирал отричането на Холокоста.

Това Пенс употребява като аргумент в апела си към Европейски Съюз да спре да подкопава глобите на Съединени американски щати против Иран.

" Няма да можем да подсигуряваме мир на Запад, в случай че нашите съдружници зависят от Изтока ", сподели Пенс, акцентирайки, че не би трябвало съдружниците на Съединени американски щати да купуват оръжие от враговете на страната.
Вицепрезидентът на Съединени американски щати прикани европейските страни да отделят повече пари за защита.



" Николас Мадуро би трябвало да си върви ", отсече още Пенс на конференцията, представен от Politico. Мадуро нямал законова власт във Венецуела. Поради това трябвало всички страни членки на Европейски Съюз да признаят Хуан Гуайдо за законен президент на латиноамериканската страна.

" Николас Мадуро е деспот и не може да има законни искания за властта ", уверен е заместникът на Тръмп.

Пенс засегна и плана " Северен поток 2 ", който по-рано през днешния ден в Мюнхен разяснява и канцлерът на Германия Ангела Меркел .
Пенс прикани всички евространи да последват образеца на Америка в категоричността си за отричане на този проетк, който можел единствено да ускори енергийната взаимозависимост на континента от съветския газ.
 Съединени американски щати гневни на Европейски Съюз поради Иран
Съединени американски щати гневни на Европейски Съюз поради Иран

Хока ги, че нарушават глобите на Съединени американски щати против Техеран

В речта си Пенс засегна и комерсиалните връзки с Китай . Той се оплака, че в търговията с Китай имало несправедливи практики, които се отразявали в големи стопански несъответствия. Президентът Тръмп работил крепко за решаването на този въпрос.

" Западът в никакъв случай няма да бъде пречупен ", сподели Пенс, цитирайки думи на Тръмп.

" Бог да благослови Америка ", приключи Пенс - думи, нормални за политически речи оттатък Атлантика, само че може би забавни за европейските уши, както поясняват от Politico.

Представителят на Китай обаче репликира Пенс. Той уточни, че президентът на страната му Си Дзинпин имал многостранна интернационална рамка за взаимно почитание, правдивост , истина и съдействие, печелившо за страните, с които Китай имат взаимоотношения - "...красив свят, който се радва на дълготраен мир ".

Той мина от роден на британски език и се обърна към администрацията на Тръмп с думите: " Надяваме се, че двете страни ще продължат да вършат взаимни опити за реализиране на дейно и преференциално за двете страни съглашение ".

" Китай остава корав последовател на процеса на европейска интеграция ", обърна се той към европейските водачи.
 Западът усилва разноските си за защита, наваксва закъснение от Китай
Западът усилва разноските си за защита, наваксва закъснение от Китай

Загрижен е и за модернизацията на Русия във въздушни бази и системи за Противовъздушна отбрана в Крим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР