Иран няма да преговаря със САЩ по своята ядрена и

...
Иран няма да преговаря със САЩ по своята ядрена и
Коментари Харесай

Иранският върховен водач заяви, че Техеран няма да преговаря със САЩ

Иран няма да договаря със Съединени американски щати по своята нуклеарна и ракетна стратегия, съобщи иранският висш лидер аятолах Али Хаменей, откакто президентът Хасан Рохани позволи опция за такива договаряния, в случай че американските наказания бъдат анулирани, съобщи Ройтерс.

Миналата година Съединени американски щати се отдръпнаха от иранското нуклеарно съглашение и наскоро постановиха нови наказания върху Техеран в опит да спрат иранските интернационалните продажби на нефт.

В понеделник президентът Тръмп изрази вяра, че Иран ще се съгласи да договаря по ново съглашение.

Днес аятолах Хаменей съобщи в уеб страницата си: "Казвали сме преди, че няма да преговаряме с Америка, тъй като договарянията не носят изгода, а щета. Няма да преговаряме по главните полезности на революцията. Няма да преговаряме по военния си потенциал ", съобщи Хаменей.

По-рано през днешния ден президентът на Иран Хасан Рохани възприе по-положителна позиция.

"Щом анулират несправедливите наказания и изпълнят отговорностите си и се завърнат на масата за договаряния, която те самите напуснаха, вратата не е затворена. Нашият народ обаче ви съди по постъпките ви, а не по думите ви ", сподели Рохани по адрес на Съединени американски щати в тирада, излъчена по държавната телевизия.

Аятолах Хаменей има последната дума по всички значими политически решения, а също така е и главнокомандващ въоръжените сили на Иран, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР