Иран е готов да ескортира на иранския танкер Грейс 1,

...
Иран е готов да ескортира на иранския танкер Грейс 1,
Коментари Харесай

Иран е готов да прати бойни кораби за ескорт на танкера си в Гибралтар

Иран е подготвен да ескортира на иранския танкер " Грейс 1 ", който беше освободен от управляващите на Гибралтар преди няколко дни, разяснява командирът на Военноморски сили на иранската войска контраадмирал Хьосеин Ханзади, оповестява " Ал Маядин ", представен от ТАСС.

" Иранската войска е подготвена да изпрати бойните си кораби за ескортиране на иранския танкер " Грация 1 ", изяснява той пред телевизионния канал.

Съединени американски щати се пробват да ни откраднат танкера, писа по-ранов в " Туитър " иранският външен министър Мохамед Зариф.

Присъствието на Съединени американски щати и Англия в района на Персийския залив значи неустановеност, разяснява ръководителят на флота на Иранската революционна армия Алиреза Тансири, оповестява " Ройтерс ".

Иран може да обезпечи сигурност в Персийския залив, като образува коалиция с други страни в района, изяснява той.

Тансири добавя, че Иран желае мир и непоклатимост в Персийския залив, само че наподобява, че насочва и прикрита опасност, съобщавайки, че в случай че има проблем с транспортен съд, който употребява нуклеарно гориво в Персийския залив, страните на юг от района няма да имат питейна вода, поради замърсяване, заяви осведомителна организация Mehr. (Задвижвани от нуклеарен реактор кораби са самолетоносачи, подводници, крайцери и ледоразбивачи). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР