Иран днес представи нови оръжия, включително и това, което според

...
Иран днес представи нови оръжия, включително и това, което според
Коментари Харесай

Иран представи свои нови оръжия за противовъздушна отбрана

Иран през днешния ден показа нови оръжия, в това число и това, което съгласно Техеран е локално произвеждане противоракетна система " Амран " и " Азаракш ", система за противоракетна защита на дребна височина, съобщи организация ИРНА, заяви Ройтерс.

Съобщението бе направено на фона на нарасналото напрежение в района, като подкрепяните от Иран бойци хути от Йемен направиха поредност от набези против кораби, свързани със Съединени американски щати, Англия и Израел в Червено море в символ на взаимност с линията Газа.

В отговор на нападенията на хутите Съединени американски щати нападнаха обекти в Йемен, както и уреди на подкрепяни от Иран групировки в Ирак и Сирия. На собствен ред американските военни бази бяха атакувани в Сирия и Ирак. 

Днешната гала по представянето на двете мобилни системи се състоя в наличието на иранския министър на защитата бригаден военачалник Мохамед Реза Аштиани.

" С навлизането на нови системи в отбранителната мрежа на страната, качествата за противовъздушна защита на Ислямска република Иран ще се усили доста ", показва ИРНА.

Според организацията ракетната система " Арман " " може по едно и също време да се изправи против шест цели на разстояние от 120 до 180 км ", а ракетната система " Азаракш "   " може да разпознава и унищожава цели... на разстояние до 50 kм с четири подготвени за изстрелване ракети ".

Видеото е архивно!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР