Иран атакува с дронове и ракети Израел през нощта срещу

...
Иран атакува с дронове и ракети Израел през нощта срещу
Коментари Харесай

Колко ще поскъпне петролът, ако Израел отвърне на Иран

Иран нападна с дронове и ракети Израел през нощта против 13 април. Както към този момент знаем, заради доста положителната и на високо ниво противоракетна защита на страната Израел и помагащите ѝ Съединени американски щати и Англия, траялата няколко часа офанзива нямаше нито едно тъкмо попадение, като множеството дронове и ракети даже не доближиха територията на Израел.

Към момента офанзивата не се е отразила директно на интернационалните цени на петрола, по отношение на края на предходната седмица те имат напълно леки съмнения. Въпросът е обаче, какво ще се случи, в случай че Израел реши на отвърне на удара и на собствен ред нападна Иран. Официален отговор дали ще има ответен удар от израелска страна към този момент няма.

Някои авторитетни западни медии тази заран написаха, че е по-вероятно подобен да има и то в околните дни, макар апелите на Съединени американски щати и други страни за " въздържаност " и от двете страни.

Според известия в западни медии, Съединени американски щати няма да вземат участие при положение на израелски отговор на удара на Иран, само че се ангажират да пазят Израел.

Редица анализатори означават, че при такова развиване на събитията, включително израелски ответен удар против петролните уреди на Иран, петролът Brent на интернационалните пазари

елементарно ще надвиши 100 $ за барел.

А в случай че пък в същото време бъде затворен и Ормузкия проток, то цената на петрола бързо ще се повиши до 120-130 $ за барел, написа Forbes.

Това ще е по този начин, така като през Ормузкия проток се правят към една пета от доставките на нефт по вода в света.



 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР